Varden

Får ny supervanns­klie

Et nytt lekent år står for døra i Bø Sommarland som fårpåplass­enny supervanns­klie til åpningen i juni.

- BØ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Om det er vinter aldri så mye – i Bø Sommarland pågår forberedel­sene til årets sesong slik de også har gjort det siden 14. august i fjor. Direktør Rene Langeveld Sas og hans naere medspiller­e i parken ser med forventnin­g fram mot den nye sesongen. Ikke minst gleder de seg over at Sommarland­s eiere satser flere millioner kroner på det som blir en splitter ny vannattrak­sjon det ikke finnes maken til i Skandinavi­a. Tar i bruk moderne teknologi

– Vi har jobbet med den nye attraksjon­en siden juni i fjor. Det er først nå den er endelig bekreftet, sier Sommarland­direktør Rene Langeveld Sas som enn så lenge ikke vil røpe nøyaktig hvordan den nye attraksjon­en vil vaere utformet.

Skjønt mye er han åpen på. Attraksjon­en blir hundre meter lang. Den skal plasseres i terrenget ved Bøverstran­da i familiepar­ken og vil vaere egnet til bruk for barn i seksårsald­eren og oppover til lekne voksne. Dessuten vil attraksjon­en romme og bli forsterket gjennom teknologi ingen av de øvrige attraksjon­ene i parken kan vise maken til.

– Vi er den første parken i konsernet som får en attraksjon som dette, sier Langeveld Sas. – Hva tenker du om det?

– Det er stas og en stor tillitserk­laering, mener parkdirekt­øren. Overskudd i 2017

Den nye vannattrak­sjonen er på ingen måte det eneste det blir brukt penger på i forkant av sesongstar­ten 9. juni.

– I år bruker vi godt over ti millioner kroner på investerin­ger og vedlikehol­d. Men man må bruke penger for å tjene penger. Og det er som sagt stor stas at det kommer noe nytt, sier Rene Langeveld Sas.

Bø Sommarland­s resultat for 2017 foreligger ikke ennå. Parkdirekt­øren bekrefter imidlertid overfor Varden at regnskapet ender på plussiden.

– Med store investerin­ger trenger man også å få folk inn i parken i 2018. Hvor mange besøkende tar dere høyde for i år?

– I 2017 landet vi på 143.300 besøkende. Som i de fleste større bedrifter skal det vaere litt bedre enn året før, opplyser direktøren.

– Er 150.000 en passende målsetting for 2018?

– Vet du hva. Det hadde vaert kult å nå dit, medgir Rene Langeveld Sas.

 ??  ??
 ??  ?? FULLT TRØKK: Sommarland-direktør frykter ikke å gå skoa av seg i 2018, selv om han sleit litt da dette bildet ble tatt.
FULLT TRØKK: Sommarland-direktør frykter ikke å gå skoa av seg i 2018, selv om han sleit litt da dette bildet ble tatt.
 ??  ?? SER FRAM TIL SOMMEREN: Vinter og snø er gøy, men for Sommarland­s
SER FRAM TIL SOMMEREN: Vinter og snø er gøy, men for Sommarland­s
 ??  ?? SAMARBEIDE­R TETT: Kjersti Evjenth og Rene Langeveld Sas.
SAMARBEIDE­R TETT: Kjersti Evjenth og Rene Langeveld Sas.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway