Varden

Trenger 45 ansatte på nytt lager

Expert-bygget på Menstad åpner i mars som Skeidars nye hovedlager i Norge. Planen er å ansette 45 personer innen 2020.

- SKIEN Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

175 har søkt på de 25 jobbene som lageret skal bemannes med i første omgang. 150 av disse har søkt direkte. I tillegg hadde Nav sanket sammen aktuelle kandidater til jobbmesse.

Fredag satt 24 spente jobbsøkere i et informasjo­nsmøte for å laere om hva det ville si å jobbe på dette 16.000 kvadrat store lageret som har stått tomt i fire år.

Av de 25 personene som skal ansettes må 20 av dem ha truckserti­fikat. Så er det altså planer om å oppbemanne lageret til rundt 45 personer i løpet av desember 2019.

Sentrallag­ersjef Jo Inge Larsen legger ikke skjul på at han er spent. Han har selv vaert ansatt i bare en måned, men han har jobbet i Expert-bygget, så han kjente godt til bygningen. Fyller opp hele lageret

Det er bare to år siden Skeidar flyttet inn i lokalene etter Hov Møbel.

Her hadde de et 17.000 kvadrat stort sentrallag­er på Hov i Land, men nå flyttes altså hovedlager­et til Skien.

Lagervirks­omheten til Skeidar er skilt ut i et eget selskap som heter Interlog, og det er dette selskapet som nå skal bemanne det store lageret som får navnet Interlog AS avdeling Skien.

Skeidar er nå det største privateide interiør- og møbelselsk­ap i Norge, og Larsen regner med at hele lageret vil bli fylt opp.

– Vi har også planer om å rive noen av kontorene slik at vi får enda større lagerplass, forteller han. Utfordrend­e logistikk

Mens det tidligere var fylt med varer fra Beha, mobiltelef­oner og pc-er i meterhøye reoler, skal det nå inn absolutt alt hva Skeidar-butikkene selger. Det betyr kasser med puter og lys i reolene og møbler på gulvet.

I realiteten handler det om en utfordrend­e logistikk hvor varer skal ut og inn hele dagen. Til sammen har bygget 29 porter; 25 utgående og fire inngående, og på utsiden vil det stå biler og vente med utålmodige sjåfører som skal bringe varene videre.

Skeidar har varer fra Østen, Litauen og selvsagt Norge, og for dem som skal håndtere disse varene, handler det om å vaere nøyaktig og ha tunga rett i munnen.

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? INTERLOG: Her er noen av dem som er interesser­t i jobb hos Interlo. Til høyre en av lagersjefe­ne.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN INTERLOG: Her er noen av dem som er interesser­t i jobb hos Interlo. Til høyre en av lagersjefe­ne.
 ??  ?? NAV: Lene Knudsen, Nav, Jo Inge Larsen, Interlog, Grethe Gatevold, Nav og Musbah Nabhani, Nav.
NAV: Lene Knudsen, Nav, Jo Inge Larsen, Interlog, Grethe Gatevold, Nav og Musbah Nabhani, Nav.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway