Varden

Svensk spiss er naer en Odd-overgang

Scoret mot Odd i Europaliga­en. – Han er perfekt for Odd, sier Niklas Gunnarsson, som har lagt inn gode ord om skiensklub­ben.

- ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

▶ Odd skal vaere i forhandlin­ger om en overgang for den svenske spissen Viktor Prodell (29), som spiller for Elfsborg.

Etter det Varden kjenner til skal partene vaere i sluttforha­ndlinger.

Prodell scoret blant annet mot Odd da Elfsborg vant 2–1 i Borås i den første av to kamper i kvalifiser­ingen til Europaliga­en i 2015. Odd snudde kampen i Skien og fikk deretter muligheten mot Borussia Dortmund.

I fjor scoret han ni ganger på 23 seriekampe­r (13 fra start). Ingen i Odd vil bekrefte dette. «Det må du ta med Tore Andersen eller Einar Håndlykken», skriver Odd-trener DagEilev Fagermo i en sms.

Verken Håndlykken eller Andersen svarte på Vardens henvendels­e mandag kveld.

God karriere

Prodell begynte sin profesjone­lle karriere i Åtvidaberg ÅFF i 2009, etter å ha imponert for Eskilstuna City i 2. divisjon. I debutseson­gen ble det fem scoringer på nivå to.

I 2012 var klubben i Allsvenska­n (øverste nivå). Da var han en av seriens beste spillere og ble nummer tre på toppscorer­listen med 15 fulltreffe­re.

Året etter fikk han sin første og eneste kamp for det svenske landslaget da Finland var motstander i januar.

Det samme året spilte han 16 kamper og scoret sju ganger før han på sommeren ble solgt til belgiske KV Mechelen. Da hadde han spilt 71 eliteserie­kamper og scoret fire ganger.

Etter en tung periode i Belgia, blant annet med et trenerbytt­e, ble han utlånt til Elfsborg for 2014-sesongen. Da var han med på å vinne den svenske cupen, som igjen ga en plass i E-cupen i 2015 – da Odd ble motstander.

Prodell har tre ganger vaert inne blant de ti beste på toppscorer­listen i Sverige.

– Scorer 10–15 mål

Tidligere Odd-spiller Niklas Gunnarsson spilte et halvt år med spissen i 2015 da han var i Elfsborg, og har blitt godt kjent med 29-åringen.

Forsvarssp­illeren, som har stor suksess i svenske Djurgården, tror Odd treffer blink hvis de får landet avtalen med 189 centimeter høye Prodell.

– Ja, uten tvil. Han er en meget god spiss, som scorer tifemten scoringer hver eneste sesong. Viktor er god når han får ballen og er definitivt best i boksen. Han er en targetspis­s og passer perfekt i 4-3-3-systemet slik Odd spiller. Hvis Odd får til en avtale, så er jeg sikker på at de har gjort en smart deal, sier han som ble kåret til årets spiller i sin svenske klubb i fjor.

– Og i tillegg er han en meget hyggelig fyr utenfor banen også, legger han kjapt til.

Anbefalt

Gunnarsson har anbefalt både Odd og området overfor Prodell.

– Viktor ringte meg og spurte om både Odd og hvordan det er å bo i området. Jeg skrøt av både trenere, klubb og hvor bra det er å bo i Grenland for en som har familie og to barn.

– Hvorfor tror du at han er på vei bort fra Elfsborg?

– Da de byttet trener fra Magnus Haglund til Jimmy Thelin (kom fra Jönköpings Södra IF) fikk de en trener som ønsker med ballbesitt­ende fotball. Derfor har det blitt mindre spilletid for Viktor. Men på tross av det scoret han mye i fjor. Det beviser hvor god han er.

«Han er en targetspis­s og passer perfekt i 4-3-3-systemet slik Odd spiller»

Niklas Gunnarsson

 ??  ??
 ??  ?? SKRYTER: Niklas Gunnarsson skryter av Viktor Prodell og mener Odd gjør det lurt om de henter den svenske spissen.
SKRYTER: Niklas Gunnarsson skryter av Viktor Prodell og mener Odd gjør det lurt om de henter den svenske spissen.
 ??  ?? JUBLER: Her jubler Viktor Prodell for utlikninge­n mot Odd i europacupe­n i 2015, i en kamp Elfsborg vant 2–1 på hjemmebane
JUBLER: Her jubler Viktor Prodell for utlikninge­n mot Odd i europacupe­n i 2015, i en kamp Elfsborg vant 2–1 på hjemmebane

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway