Varden

Tar gjerne en av hoved

Elisabeth Hammerstad spilte en av hovedrolle­ne da Gjerpen endelig vant en seriekamp i Skienshall­en igjen. Den rollen spiller hun gjerne igjen.

-

▶ Sist rødtrøyene sikret to poeng i Skienshall­en, før møtet med Fredriksta­d, var mot Raelingen (27–25) i februar fjor. Nå tror 24-åringen på mer moro i tiden som kommer.

Bakspiller­en, som kom til Gjerpen foran innevaeren­de sesong, leverte varene og vel så det i søndagens tomålsseie­r (26-24).

I forsvar storspilte hun og i motsatt ende banket hun inn to flotte scoringer. Etter kampen vanket det skryt.

Ledertype

– Folk har lurt på hva vi skulle med Olgica (Anrijjasev­ic) og Elisabeth. I dag reddet de poeng for oss. Kanskje ikke så dumt likevel, uttalte Gjerpen-trener Ketil Arntzen etter kampen.

Gjerpen-treneren står fortsatt for søndagens uttalelser og legger samtidig til at han forventer mer av sin høyrehendt­e bakspiller i tiden som kommer.

– Ja, hun er en typisk ledertype. Hun skaper trygghet i forsvar og hun tør å utfordre i angrep. Det så vi helt tydelig mot Fredriksta­d. I tillegg er hun en spiller som alltid gjør en skikkelig jobb, sier Arntzen.

En salgs debut

– Det er jo alltid hyggelig å få positive tilbakemel­dinger, spesielt når en selv også føler at det har gått ganske greit, sier Hammerstad.

Hun ser på søndagens kamp som sin Gjerpen-debut i seriesamme­nheng.

– Jeg føler det sånn. Det er den første ordentlige seriekampe­n jeg har spilt etter at jeg kom hit. Jeg fikk et par innhopp helt i starten – mot Molde og Larvik. Etter det fikk jeg en skade under foten, så jeg føler vel egentlig at jeg ikke har kommet skikkelig i gang før nå.

Nå som hun endelig er skadefri tror hun på mer moro.

Ønsker å bidra

– Ja, og jeg har som mål å bidra i hver eneste kamp – spille mest mulig. Men det er mange gode spillere på dette laget, så det er ikke bare å ville. En må prestere, sier den høyrehendt­e bakspiller­en.

Etter søndagens innsats er det utvilsomt mye som tyder på at hun vil få bra med spilletid framover.

– Jeg håper jo på det, og jeg føler at jeg fikk vist fram litt av det som bor i meg mot Fredriksta­d, sier hun.

Beachhåndb­all

At hun nå spiller i Gjerpen og ikke i en annen toppklubb kan langt på vei godskrives at hun

 ??  ?? TRIVES: Elisabeth Hammerstad har funnet seg godt til rette i Gjerpen – både på og utenfor banen. – Jeg stortrives i klubben og gleder meg til fortsettel­sen, sier 24-åringen.
TRIVES: Elisabeth Hammerstad har funnet seg godt til rette i Gjerpen – både på og utenfor banen. – Jeg stortrives i klubben og gleder meg til fortsettel­sen, sier 24-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway