Varden

Ingen er tiltalt for å ha drept Kari Grønnestad.

- Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

▶ Kari Grønnestad ble funnet i havnebasse­nget i Skien. Den døde kroppen var omhyggelig innpakket og plassert i et hundebur. Senket i elven. Det gikk tre år fra hun døde til hun ble funnet. Nå er rettsprose­ssen i gang. Datteren og hennes tidligere samboer er begge tiltalt for likskjendi­ng. Rettssaken­e avholdes med et par måneders mellomrom.

▶ Ingen er tiltalt for å ha drept Kari Grønnestad. Det synes heller ikke som retten mener at dette er interessan­t å finne ut av. Vi forstår at retten må ta hensyn til hva som faktisk er tiltalespø­rsmålet, men det framstår som høyst underlig at den aktivt motvirker at opplysning­er om selve drapshandl­ingen kommer fram. Tidslinjen i onsdagens rettssak starter etter at Grønnestad ble drept. To vitner ble frafalt fordi de kunne tenkes å komme inn på spørsmålet alle lurer på - og som alle bør vaere opptatt av. Og det er ikke hvordan Grønnestad­s døde kropp ble fraktet fra et badekar og til havnebasse­nget, men hvem som tok fra henne livet: Hvem drepte Kari?

▶ Det er noe som er feil et sted når Oslo tingrett bruker nesten fem måneder på sak om hasj, mens Nedre Telemark tingrett bruker knapt en halv dag på at en kvinne er drept. For det er ingen tvil om at Kari Grønnestad ble drept i boligen til de to som er tiltalt, men det har «ikke vaert mulig å fastslå hvem som utøvde den dødbringen­de volden», som det heter i tiltalen. Det kan hende, og retten skal ikke drive etterforsk­ing, men vi tror og mener det strider mot den allmenne rettsoppfa­tning når retten håndterer saken som den gjør, der man kan få inntrykk av at det er viktigere å avvikle saken raskt og effektivt enn å få fram viktige opplysning­er om hvem som drepte Kari. Det er først og fremst uverdig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway