Varden

Vil gjøre comeback

Snart syv år etter at Hallgeir Skogen ble tvunget ut av Grenland Group vil han tilbake i oljeservic­ebransjen.

- SKIEN ▶ Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

Det forteller investoren i et intervju med Finansavis­en i forbindels­e med NHOs årskonfera­nse.

–Vikommerti­låhalangtf­lere ansatte ved utgangen av 2018 enn det vi har i dag, sier han til Finansavis­en om entreprenø­rselskapet Multifag, som Skogen kjøpte i april i fjor.

Håper å doble antall ansatte

Det porsgrunnb­aserte selskapet har for tiden rundt 100 ansatte, og driver i hovedsak med bygging av leilighete­r og hus for både privatpers­oner og bedrifter. Ifølge Skogen er imidlertid veien ikke lang over til oljeservic­e.

– Multifag har vaert på byggemarke­det, med leilighete­r, hus og industriby­gg. Nå skal vi først inn på industri, og så olje og gass, forteller Skogen som tror denne olje og gass-sektoren vil vokse kraftig fremover.

– Potensiale­t er stort, sist vi hadde et selskap som drev med det samme hadde vi 1.350 ansatte. Jeg børsnotert­e Grenland Group i 2005, og selskapet gikk fra 20 til 1.350 ansatte på syv år.

Kanskje vi kan doble de 100 i Multifag til å bli 200, eller til og med 300 og vaere fornøyde med det, sier Skogen.

Gunstig beliggenhe­t

Han mener beliggenhe­ten til Multifag er svaert gunstig med tanke på ekspansjon.

– Jeg kommer fra Grenland, som er Norges største industrikl­ynge, og da trenger man vedlikehol­d. Vi er heldige som har lokale firmaer som Yara, Ineos, Elkem som bygger nye fabrikker. Og noen må jo bygge disse fabrikkene for dem, forklarer Skogen.

Etter en konfliktfu­ll tid forlot investor Hallgeir Skogen sin stilling som konsernsje­f i Grenland Group, nå Agility Group, i november 2011. Samtidig solgte han alle aksjene i selskapet han hadde vaert med på å bygge opp til oppkjøpsfo­ndet HitecVisio­n. For det fikk han 115 millioner kroner.

I tillegg fikk han en kompensasj­on for å ikke drive konkurre- rende virksomhet med sin tidligere bedrift. Men nå er denne tiden tydeligvis over.

For under NHOs årskonfera­nse, som ble arrangert tirsdag, fortalte Skogen at han har store planer fremover.

 ?? ARKIVFOTO ?? TILBAKE: Hallgeir Skogen vil på sikt at selskapet Multifag skal inn i oljeservic­e-bransjen.
ARKIVFOTO TILBAKE: Hallgeir Skogen vil på sikt at selskapet Multifag skal inn i oljeservic­e-bransjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway