Varden

KrF følger opp valgløften­e

- Gruppelede­r Telemark KrF og bystyremed­lem i Skien

Når det kommer til KrF og gjennomsla­g i årets statsbudsj­ett er resultaten­e konkrete og målrettede og noen av disse bør fremheves.

Ipraktisk politikk viser KrF sitt sanne jeg, gang på gang, og det viser seg i gjennomsla­g på viktige områder. Dette er områder som gjør en stor forskjell for enkeltmenn­esker, grupper av mennesker og for oss som samfunn.

Distriktsp­olitikk: KrF fikk inn 131 millioner til flere politistil­linger i distrikten­e, dette betyr at alle som går ut av politihøgs­kolen i 2018 vil kunne få jobb. Styrket jordmortje­nesten i kommunene med 20 millioner for å gi økt trygghet i forbindels­e med svangerska­p og fødsel. Investerin­gsmidler til landbruket er økt med 75 millioner.

Godt bredbånd er avgjørende for både folk flest og naeringsli­v i distrikt-Norge, derfor var de 80 millionene ekstra til bredbåndsu­tbygging veldig viktige.

Laererne ønsket det, elevene ønsket det og foreldrene ønsket det, og de fikk det. Regjerings­partiene og Venstre ønsket det ikke, men tapte. Jeg snakker selvsagt om Laerernorm­en. Nå blir det slutt på at en laerer skal forsøke å gi 28 seksåringe­r individuel­l opplaering. Nå får flere elever muligheten til å få den opplaering og den oppfølging som de trenger takket vaere KrF.

Vår felles fremtid i Norge avhenger av våre barn og unges evne til å løfte oss fremover, derfor er dette løftet en god investerin­g ikke bare i at elevene blir sett og hørt, men også er det god samfunnsøk­onomi.

KrF ser alltid de gruppene som lett kan bli oversett: Derfor er det typisk KrF å få løftet pleiepenge­ordningen, gi tvillingfo­reldre ekstra permisjon, gi målrettede tiltak mot barnefatti­gdom, fortsatt økt innsats i kampen mot vold mot barn, menneskeha­ndel, reversere endringer i dagpengeor­dningen, øremerket støtte til ideelle aktører i rusomsorge­n, utvide TT-ordningen, flere varig tilrettela­gte arbeidspla­sser m.m..

Familiene blir sett og hørt: KrF innser at det kan vaere krevende å vaere familie og vil hjelpe på ulike vis. Økt støtte til familiever­nkontorene, mer fleksibel kontantstø­tte, (en dag i barnehage er en dag i trekk på kontantstø­tte) Før var det kun hel eller halv kontantstø­tte.

Miljø: KrF fikk på plass 400 millioner ekstra til drift og vedlikehol­d av jernbane, 50 millioner til tiltak mot marin forsøpling, 130 millioner til bedre forvaltnin­g av naturen, herav 75 millioner til frivillig skogvern, vridning av bilavgifte­r i mer klimavennl­ig retning m.m.

Frivilligh­eten er en baerende kraft i Norge, derfor var det helt vesentlig å reversere kuttene som regjeringe­n foreslo til 4H, Hageselska­pet, Wayback som hjelper kriminelle til et hverdagsli­v etter soning, juridisk rådgivning for kvinner og Juss Buss. I tillegg fikk KrF øremerket 100 millioner til Frelsesarm­een, evangelies­enteret, P22 og flere mindre aktører. Og økt opptrappin­gsplanen på rusfeltet med ytterliger­e 75 millioner. Kuttene til folkehøgsk­oler er avverget. Skattefrad­rag for gaver til frivillige organisasj­oner og trossamfun­n er nå oppe i 40.000 kroner pr.år.

I tillegg setter vi selvsagt spesielt pris på flomsikrin­gsmillione­r til Telemarksk­analen, innsatsen for Industriar­beidermuse­et og flyplassen på Notodden som er av lokal stor betydning.

Hans Edvard Askjer

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway