Varden

Zekhnini vet at sjansen kommer

- Nils-tore.olsen@varden.no tom.arne.borgersen@varden.no

Rafik Zekhnini trente med Odd onsdag, og bekrefter at han forventer spilletid når tiden er klar for det.

– Jeg vet at jeg bare må vaere tålmodig, så kommer spilletide­n også, sier unggutten fra Herøya som lever profftilva­erelsen i italienske Fiorentina.

Onsdag bekreftet Fiorentina­s sportsdire­ktør Pantaleo Corvino at Rafik Zekhnini blir i klubben ut denne sesongen. Det har han meddelt i et in- trvju med nettstedet fiorenti- nanews.it.

Sikkert at han blir

– Det er 100 prosent sikkert at han blir her, sier Corvino.

Zekhnini har hatt det tøft etter overgangen fra Odd i sommer. Han fikk et innhopp i seriestart­en, men har i lengre perioder ikke vaert i Fiorentina­s kamptropp på 23 mann.

I lengre tid vaert spekulert i ar Zekhnini skulle lånes ut for å få spilletid. Det ble for noen få dager siden i italienske medier anslått til 60 prosent sjanse for at han skiftet beite for noen måneder. Men det skjer ikke i dette overgangsv­induet ifølge Corvino. Fiorentina skal ifølge klubbkjenn­ere ta en ny vurdering av telemarkin­gen til våren og bestemme seg for om et låneopphol­d i annen klubb, er det beste for Zekhnini.

– Jeg forholder meg til at jeg trives og utvikler meg som spiller i Fiorentina. Jeg har egentlig ikke fått annen beskjed enn at de er fornøyd med meg der, sier han etter Odd-treningen onsdag.

Starter søndag

Han blir i Norge fram til lørdag, og drar til Firenze for å trene søndag.

– Trives på og utenfor banen, og utvikler meg hele tiden der. Det er et nytt land og mange ting som skal på plass. Inntil videre trives jeg godt og har fin utvikling. Det er det viktigste.

Han forteller at han stortrives i den italienske klubben.

– Jeg har pratsomme og hyggelige folk rundt meg. De vet at jeg bor alene, så det er sjeldent jeg er alene på kveldene. Vi stikker ut og spiser eller finner noe annet.

– Hva er den største forskjelle­n på Odd og Fiorentina?

– Det er vel tempoet og at jeg spiller med bedre spillere. Det er et helt annet nivå, og man må vaere konsentrer­t hele tiden. Jeg sier ikke at man ikke trenger det her i Norge, men det er stor forskjell. Der borte har man ikke tid med ball, og der handler om å spille ball og gå hele tiden. Det er 100 prosent hele tiden.

▶ Nils-Tore Olsen ▶ Tom Arne Borgersen

 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? MED ODD: Rafik Zekhnini trente sammen med gamle lagkamerat­er onsdag. Til helgen er han på vei til Italia igjen.
FOTO: NILS-TORE OLSEN MED ODD: Rafik Zekhnini trente sammen med gamle lagkamerat­er onsdag. Til helgen er han på vei til Italia igjen.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? LÅNES IKKE UT: Rafik Zekhnini blir i Fiorentina ut sesongen. Det bekreftet klubben onsdag.
FOTO: NTB SCANPIX LÅNES IKKE UT: Rafik Zekhnini blir i Fiorentina ut sesongen. Det bekreftet klubben onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway