Varden

Tror Norge tar gull

Norske TV-seere får en svaert frittalend­e danske på skjermen under håndballme­sterskapet i Kroatia. Joachim Boldsen tror Norge tar gull i Kroatia.

-

▶ Han skal mene om EM i sendingene på TV3. – Jeg var med for dansk TV for to år siden da Norge jo slo gjennom (4.-plassen).

Nå er laget mye mer komplett, og Christian Berge (landslagss­jef) må velge bort meget gode spille. Nå kan jeg godt se at Norge vinner hele EM. Neste skritt for dem er å ta et gull, sier Boldsen til NTB.

Han er selv EM-vinner (i Norge i 2008) med Danmark og med en karriere i flere av Europas storklubbe­r.

– Det er en stor fordel for Norge å møte Frankrike allerede i første kamp. Franskmenn­ene trenger nesten alltid litt tid på å spille seg opp i mesterskap. Frankrike er også mer sårbar enn før. De mangler sin keeper

Thierry Omeyer (Han er

– Jeg tror Frankrike vil savne ham mer enn de tror nå. Samtidig begynner Nikola Karabatic å bli eldre. Visst, han er fortsatt en topp spiller, men ikke helt som før, sier Boldsen.

Best

EMreserve).

Han holder Norge og vertsnasjo­n Kroatia som de største gullfavori­ttene. Dansken er kjent for å vaere meget frittalend­e.

– Jeg tror Kroatia og Norge går videre til semifinale­n og at Frankrike slås ut.

Boldsen pakker ikke inn meningene sine. Hos ham er det snakk om tungt verbalt skyts.

– Seerne kan vente seg en danske som sier sin helt aerlige mening – enten det går bra eller dårlig. Fordelen for meg er at jeg ikke skal tilbake til Norge etter EM og heller ikke skal omgås de norske spillerne, sier Boldsen til NTB.

Veteranen Frode Kyvåg er også med som ekspert i EMstudio i Kroatia. Det ledes på Norges kampdager av Christian Ramberg. Daniel Høglund har med seg Kristian Kjelling som ekspert under Norges kamper.

– Fy for en stemning

Norge har også Hviterussl­and og Østerrike i sin pulje. De tre beste går til hovedrunde­n i Zagreb.

Der venter etter all sannsynlig­het blant andre Kroatia i en arena med plass til vel 15.000 tilskuere.

– Å fy for en stemning. Det blir ikke lignende noen andre steder, og jeg snakker av erfaring, sier Boldsen om Arena Zagreb.

▶ Espen Hartvig, NTB

 ??  ??
 ?? FOTO: RUNE BENDIKSEN / TV3 / NTB SCANPIX ?? PÅ SKJERMEN: Frode Kyvåg (fra venstre) Christian Ramberg og Joachim Boldsen kommentere­r håndball-EM på TV3.
FOTO: RUNE BENDIKSEN / TV3 / NTB SCANPIX PÅ SKJERMEN: Frode Kyvåg (fra venstre) Christian Ramberg og Joachim Boldsen kommentere­r håndball-EM på TV3.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway