Varden

Ringen sluttes

Cecilia Hultman avrunder sitt opphold som kunstnerst­ipendiat i Skien med utstilling og bokutgivel­se.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

▶ For ett år siden flyttet kunstneren fra Stockholm inn i Ibsengårde­n i Snipetorp, som vinner av Skien kommunes kunstnerst­ipend. Nå avrundes oppholdet med både utstilling og bokutgivel­se fredag kveld på Spriten kunsthall. Utstilling­en har fått navnet «Linjen som sluter cirkeln», og har som helhet et skulpturel­t uttrykk, men går man naermere ser man detaljene. Med poesi, blyanttegn­inger, objekter, lydinstall­asjon og video takker hun for seg i Skien.

Hultman gir også ut kunstboken «Hold» som har blitt til i løpet av oppholdet. Det er en omfattende sak med hennes dikt, tegninger og fotografie­r.

Kunstneren får ikke rost stipendord­ningen og folka hun har blitt kjent med nok, og har sørget for at flyttingen får en myk overgang: Åtte kilometer til Porsgrunn - før hun reiser videre til et atelieropp­hold i Paris.

– Det er vemodig at året er omme, men jeg kommer garantert tilbake, sier hun.

Arkitektur og fengslende foto

Hultman åpner sesongen på Spriten kunsthall, og etter henne følger blant annet fotokunst og samtidsdan­s.

– Vi har en kombinasjo­n av utstilling­er av kunstnere med lokal tilhørighe­t og tematikk som er aktuell for Skien, sier Tom Erik Lønnerød, prosjektle­der ved Spritenkun­sthall.

Han viser blant annet til fotograf Verena Winkelman fra Skien som skal stille ut fotoprosje­ktet «Sone». Hun har hatt fri tilgang til å fotografer­e i Verdal fengsel og har utforsket hva et fengsel gjør med en.

– Etter Cissi er neste utstilling av kunsterduo­en Lello//Arnell. De er Oslobasert, men jobber med arkitektur som tematikk. I en tid hvor vi naermest skal bygge Skien på nytt, er deres innfallsvi­nkel både det en spennende og aktuell, sier han.

50 Nylyder

Programmet for konsertser­ien «Nylyd» er også klart. I løpet av sesongen når serien sin 50. konsert, og arrangøren kan by på en variert vår, med seks konserter med alt fra folkemusik­er og spellemann­snominerte Anne Hytta til «beinhard elektronik­a» av italiensk-amerikansk­e Xover + Dalia Kayros.

– Sesongen blir avsluttes med Mungolian Jetset. Jeg har ikke ord for hvor stort det er. Da flytter vi oss dessuten ut av Spriten og over til Folque, sier han.

Vendy Berg Hegle ▶

 ?? BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? UTSTILLING: Svenske Cecilia «Cissi» Hultman var fjorårets kunstnerst­ipendiat i Skien. Hun avrunder oppholdet med utstilling­en «Linjen som sluter cirkeln» og utgivelse av sin egen «artist book» med dikt, tegninger og fotografie­r.
BEGGE FOTO: VENDY BERG HEGLE UTSTILLING: Svenske Cecilia «Cissi» Hultman var fjorårets kunstnerst­ipendiat i Skien. Hun avrunder oppholdet med utstilling­en «Linjen som sluter cirkeln» og utgivelse av sin egen «artist book» med dikt, tegninger og fotografie­r.
 ??  ?? LINJER: Cecilia Hultmans blyanttegn­inger kan lett forveksles med fotografie­r. Linjer og bølger er en tilbakeven­dende motiv i utstilling­en.
LINJER: Cecilia Hultmans blyanttegn­inger kan lett forveksles med fotografie­r. Linjer og bølger er en tilbakeven­dende motiv i utstilling­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway