Varden

EM-drama ga norsk 31-32-tap

De norske håndballgu­tta hadde verdensmes­ter Frankrike nesten på felgen, men det ble et surt 31-32tap i EM-åpningen fredag.

- ▶

Det ble en thriller med en rekke marginale avgjørelse­r mot slutten.

Norge ledet med tre mål flere ganger i 2.-omgangen etter periodevis strålende spill. Frankrike var ille ute og slet tungt i angrep der favoritten støtte på en god norsk forsvarsmu­r.

Tapet gjør at de norske gutta trolig ikke tar med seg mer enn to poeng videre til hovedrunde­n i Zagreb.

Kampen startet med to halvbrutal­e grep fra Frankrike: Først fikk Kent-Robin Tønnesen (strålende førsteomga­ng) et slag i ansiktet rett før han gjorde 0-1.

Tett

Han ble liggende nede med blødende nese, men franskmenn­ene angrep likevel og scoret.

Kort etter fikk Sander Sago- sen kjenne noe av det samme. Han ble meid ned bakfra på stygt vis.

Dette var lagenes sjuende møte på under et år og en reprise av VM-finalen fra for et snaut år siden. Den vant Frankrike på hjemmebane i Paris.

Etter at de norske laget fikk strammet inn på tekniske feil omtrent midtveis i 1.-omgangen, snudde kampbildet.

Franskmenn­ene kjørte seg fast i angrep og brukte mye krefter på å score. Mot slutten kom Frankrike for fullt og snudde det som så ut til å være en tapt kamp.

Norge hadde gode muligheter til å avgjøre til sin fordel i 2.-omgangen, men bommet på store sjanser noen ganger.

Sikre poeng?

Norge fortsetter EM mot Hviterussl­and søndag og Østerrike tirsdag. Etter det de to lagene viste puljepremi­eren, skal det svært mye til at Norge roter vekk poeng i de to gjenståend­e kampene.

Hviterussl­and vant 27-26 over østerriker­ne fredag. Oppgjøret avslørte at Norge og Frankrike holder minst én klasse bedre nivå.

Veien

De tre beste fra hver gruppe går til hovedrunde­n og tar med seg poeng og mål fra puljespill­et. For Norges del venter i så fall lag fra gruppen med Kroatia, Serbia, Island og Sverige i neste fase av EM.

Islendinge­ne startet EM med å slå svenskene 26-24 fredag. Det var en liten overraskel­se.

(NTB)

??  ?? STRÅLENDE: Kent Robin Tønnesen jubler etter scoring under kampen mellom Frankrike og Norge. Han var strålende.