Varden

Klippet snora til nytt akuttmotta­k

– Jeg er så stolt at jeg nesten sprekker!

- Andreas.soltvedt@varden.no

– Jeg er så stolt at jeg nesten sprekker, sa seksjonsle­der Beate Våge Lia etter å ha åpnet det nye akuttmotta­ket ved Notodden sykehus.

Seksjonsle­der Beate Våge Lia slapp gleden løs da det var duket for åpning av det nye akuttmotta­ket ved Notodden sykehus mandag. Mottaket er nå etablert på gateplan der hvor den kommunale legevakten tidligere holdt til. Inngangspa­rtiet ligger vegg i vegg med ambulansem­ottaket.

Styrker nedslagsfe­ltet

– Jeg er så stolt at jeg nesten sprekker! Vi er klare til å ta imot pasienter i et velfungere­nde akuttmotta­k. Dette er en styrking for hele vårt nedslagsfe­lt. Både arealer og beliggenhe­t legger til rette for at dette skal bli en suksess. Men vi må samtidig jobbe tverrfagli­g for å oppretthol­de og øke kompetanse­nivået hos de ansatte og ha fokus på riktig pasientfly­t gjennom hele akuttkjede­n, mener Våge Lia.

Tidligere har akuttmotta­ket vaert driftet fra lokaler i sykehusets andre etaje. Beate Våge Lia sier at det har vaert et ønske om å flytte akuttmotta­ket ned i lokalene som nå er tatt i bruk. Planleggin­gen av flyttingen startet seinhøstes 2017.

– Hva er de største forbedring­ene?

– Det blir en stor forbedring av pasientfly­t og samarbeid. Nå er vi i den rette etasjen. Her blir det åpent 24 timer i døgnet. Ambulansen kommer rett inn i akuttmotta­ket. Det blir også bedre tilgang for luftambula­nsen og for å imot de dårligste pasientene, sier Våge Lia.

Mye bedre for ambulansen­e

Ambulanses­jef ved Sykehuset Telemark, Knut Inge Skoland, mener det nye akuttmotta­ket gir en mye bedre logistikkl­øsning for ambulanset­jenesten.

– Nå får vi en fast plass å leve- re. Vi slipper å bevege oss opp i flere etasjer. Vi blir også raskere frigjort for neste oppdrag, forklarer Skoland.

Også sykehusdir­ektør Tom Helge Rønning er glad for den nye løsningen.

– Resultatet har blitt veldig bra. Det at vi tar i bruk lokalene her gir en bedre pasientfly­t, mulighet for god logistikk og behandling i en tidlig fase, sier han.

Direktøren ser også det symbolske ved innvielsen av det nye akuttmotta­ket.

– Dette befester at vi ønsker å legge til rette for at Notodden sykehus kan utvikle seg best mulig som akuttsykeh­us. Jeg er opptatt av at sykehuset skal få posisjoner­e seg og jobbe godt med det akuttmedis­inske – både akuttmedis­in og akuttkirur­gi. Dette synes jeg åpningen av akuttmotta­ket er et symbol på, sa Rønning i sin hilsen foran mange frammøtte ved den offisielle åpningen.

▶ Andreas Soltvedt

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? ALT KLART PÅ BAKKENIVÅ: Seksjonsle­der Beate Våge Lia og de ansatte har stått på for å gjøre alt klart til åpningen av det nye akuttmotta­ket ved Notodden sykehus. Nå er mottaket med ambulansem­ottak forent der det er mest naturlig. Her mottar Våge Lia...
ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ALT KLART PÅ BAKKENIVÅ: Seksjonsle­der Beate Våge Lia og de ansatte har stått på for å gjøre alt klart til åpningen av det nye akuttmotta­ket ved Notodden sykehus. Nå er mottaket med ambulansem­ottak forent der det er mest naturlig. Her mottar Våge Lia...
 ??  ?? BEDRE LOGISTIKK: Knut Inge Skoland (f.v.), Lene H. Krosshus, Grete Bø og Henning Rulnes i ambulanset­jenesten er godt fornøyd med mottaket.
BEDRE LOGISTIKK: Knut Inge Skoland (f.v.), Lene H. Krosshus, Grete Bø og Henning Rulnes i ambulanset­jenesten er godt fornøyd med mottaket.
 ??  ?? SIDE VED SIDE: Personmott­ak og ambulansem­ottak.
SIDE VED SIDE: Personmott­ak og ambulansem­ottak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway