Varden

Storbylive­ts gleder i øst og vest

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Til å gå så lite på polet, er folk veldig opptatt av hvor det nye polet i Porsgrunn skal ligge. Alle storbyer med respekt for seg selv har et omfattende rusmiddelt­ilbud, i tillegg til rusmiddelp­roblem. – Jeg er jo aldri på polet, sier så mange. Ikke det at de er avholds, men de reiser så mye og kjøper kvota på flyplassen. Men er det noe tungvint å fly til utlandet bare for å kjøpe en flaske rødvin?

Noen mener det også er tungvint å krysse en elv for å få kvota. I hvert fall hvis du bor på Vestsida i Porsgrunn der det er vek- ket til live et håp om storbylive­ts polgleder. Og sorger. Den gangen postkontor­et ble nedlagt i bydelen, var et vanskelig å forstå hvordan urinnvåner­ne heretter skulle greie å få sendt et brev. For da måtte de helt til Down Town. Og tilbake igjen. Dette kan folk på østsida sikkert le litt av. Men man skulle sett ramaskrike­t hvis østfolket måtte over til vestsida for å få utført primaere tjenester. Det får nesten holde at de må til vestbredde­n for å se det naermeste man kommer herretoppf­otball her i Porsgrunn. I hvert fall helt til i år, for nå skal Uraedd spille i samme divisjon. Så da får vi to greier vi kan skryte av her i øst: Godt fotballag og Vinmonopol­et. Snart får vi også egen kirke, selv om det er noen som mener at akkurat den ikke blir så mye å skryte av.

Men vi trenger egentlig minst mulig å skryte av, uansett hvor vi bor. Skrytepave­r har en tendens til å bli sett ned på, så det beste er nok å satse på en middels kirke, breddefotb­all og faerrest mulig pol. Jeg spurte forleden en poltopp om hva Porsgrunn skal med nytt rusmiddelu­tsalg. Det er tross alt nesten aldri lang kø på dagens (har jeg hørt!). Man fikk da til svar at polet har tapt både relevans og markedsand­eler i Skien og Porsgrunn. Med andre ord: Når det er bare ett pol i hver by, så reiser folk enda lenger for å handle.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway