Varden

Halldis og Henry fikk ikke bo sammen likevel

-

Før helgen ble ekteparet Jakobsen lovet flytting. I løpet av helgen dukket det opp konkret klokkeslet­t om mandag ettermidda­g. Men mandag formiddag ble flyttingen avlyst.

Nå er Halldis og Henry Jakobsen fra Skotfoss tilbake der de var torsdag for halvannen uke siden. De må fortsatt bo på hvert sitt rom og avdeling på Gjerpen sykehjem etter at de av helsemessi­ge grunner måtte forlate sitt eget hus.

– De trives ikke, fortalte barnebarne­t Gry Engvold Varden før helgen. Men fra torsdag av ble ekteparet informert om at kommunen jobbet med en løsning for de de to.

Konstituer­t kommunalsj­ef bekreftet det samme overfor Varden. Mens Frps helsepolit­iker krevde en bedre samboergar­anti, ønsket Aps Trine Almenning en gjennomgan­g av kommunale rutiner.

Lederen i hovedutval­g for helse og velferd hadde også blitt informert om løsningen. Det var mulig den skulle skje i løpet av helgen, informerte hun Varden om.

– Skjaer i sjøen

– Det kom noen skjaer i sjøen, men jeg tar det som en selvfølge at administra­sjonen jobber videre med å finne en annen løsning. Det er bare leit at det tar slik tid, men det oppstår ting. Det må man regne med når man skal håndtere et tilbud til eldre og syke mennesker. Det er mange hensyn å ta, sier Trine Almenning.

– Angrer dere på at dere gikk ut med leserbrev i Varden?

– Nei, vi mente vi hadde en plikt til å respondere på det som hadde skjedd. Men jeg har lagt inn en bestilling på en plan på hvordan slike ting skal håndteres framover. For selv om det er sjelden, var vi ikke veldig godt forberedt nå. Derfor trenger vi en form for beredskap, sier Almenning.

– Jobber på spreng

I en pressemeld­ing mandag ettermidda­g uttaler konstituer­t kommunalsj­ef for helse og velferd i Skien kommune, Geir Gjelstad, følgende:

– Før helgen så ledelsen ved Helse- og Velferdsav­delingen i Skien kommune optimistis­k på muligheten til snarlig å tildele dobbeltrom til ekteparet som nå har separate rom på Gjerpen sykehjem. For å ivareta alle behov, både til ekteparet og de øvrige beboerne på sykehjemme­t, kan prosessen ta litt lenger tid enn planlagt. Vi understrek­er at vi fortsatt jobber på spreng med å finne en god løsning for paret slik at de skal få bo sammen, skriver Gjelstad.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? MÅTTE REAGERE: Vi måtte respondere, sier hovedutval­gsleder Trine Almenning (Ap).
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD MÅTTE REAGERE: Vi måtte respondere, sier hovedutval­gsleder Trine Almenning (Ap).
 ??  ?? VARDEN: Fredag ble det jobbet konkret med et fellesrom.
VARDEN: Fredag ble det jobbet konkret med et fellesrom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway