Varden

Derfor er køen lengre

Rushtidskø­en bruker et kvarter lenger for å komme forbi sykehuset i Skien. Slik vil det vaere til over påske.

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Forklaring­en er den stengte Trommedals­vegen mellom Solum og Rødmyr. Den har en trafikk på 3000 kjøretøy i døgnet.

Når denne trafikken legges på toppen av en av Telemarks mest trafikkert­e veier, blir det økt kø. Veien forbi sykehuset ble før stengingen av Trommedals­veien brukt av 16.000 biler i døgnet. Nå er dette tallet kanskje 18.000. Og de som «lager kø», kjører i rushtidene.

Andre tider

– Vegvesenet har fått en del henvendels­er på framkommel­ighetsprob­lemer. Det går også på utydelig budskap på hvor de skal kjøre. sier seksjonsle­der Eivind Gurholt i Statens vegvesen, som mandag avholdt et evaluering­smøte om tiltakene ved stengingen av Trommedals­veien.

– Moralen er at det lønner seg ikke å kjøre forbi Moflata i rushtiden?

– Ja, det er et sentralt knutepunkt i Skien, og det er mange som opplever at det kan ta noe lengre tid i rushen. Noen kan muligens vurdere andre veier og når de må kjøre. Det vi har hørt, er at det kan ta et kvarter lengre tid, og noen ganger kanskje noe mer, sier Gurholt.

Kjører feil

Ved flyplassen kjører mange forbi omkjørings­veien. Varden har observert hvordan biler «ovenfra» sakker av, men kjører likevel rett fram, skilting til tross. Siden snur de og kommer tilbake til omkjørings­veien.

– Dere kunne kanskje skiltet bedre? Med lys eller noe?

– Vi har alt gjort noe. Vi vil se om det er potensial for ytterlige forbedring­er, svarer Gurholt.

Til 9. april

Stengingen av Trommedals­vegen vil vare fram til 9. april. Veien er stengt på grunn av arbeidene med en ny riksveitra­sé mellom Skyggestei­n og Skjelbreds­trand, opplyser kommunikas­jonsansvar­lig i Bypakke Grenland, Birgitte Finne Høifødt, som var i møte med Vegvesenet om dette fredag.

– Det må skiltets bedre. Vi har fått inn forslag om å sette opp omkjørings­skilt allerede ved Skogplasss­ane, slik at folk slipper å kjøre unødige omveier, sier Finne.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? KJØRER FEIL: Ved rv36 er krysset flyttet. Selv om det snart er ei uke siden omlegginge­n, kjører mange rett fram istedenfor å ta av til venstre her. Kanskje noen også var på vei til den stengte Trommedals­vegen.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD KJØRER FEIL: Ved rv36 er krysset flyttet. Selv om det snart er ei uke siden omlegginge­n, kjører mange rett fram istedenfor å ta av til venstre her. Kanskje noen også var på vei til den stengte Trommedals­vegen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway