Varden

Basseng til 20 mill?

Et flytende svømmebass­eng i Porsgrunns­elva vil kunne koste 20 millioner kroner. Rådmannen ber nå om lov til å gå videre med planen.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ For tre måneder siden gikk KrFpolitik­er Tord Samdal ut i Varden og higet etter å gjøre som i Arendal: Få et flytende svømmebass­eng som kan brukes av alle.

Han kan bli bønnhørt. Rådmannen vil ha utredet behovet. Det er med sikte på å legge det inn i en ny plan for idrettsanl­egg.

Midt i byen

Han foreslår at herlighete­n eventuelt blir liggende og skvalpe et sted mellom AElvespeil­et og Minneparke­n. Altså midt i byen. Rådmannen presiserer at kostnadene er usikre, men stuper ut i det med et anslag:

«Forventet kostnad for et flytende svømmebass­eng som kan plasseres i Porsgrunns­elva er på 20 millioner kroner. Det er knyttet usikkerhet til kostnadene da forhold som størrelse, plassering, tilgang til strøm og vann er med på å påvirke beløpet,» framholdes det i saksutredn­ingen.

Selve bassenget er kostnadsbe­regnet til 12,5 millioner. Garderobe vil koste 3,5 millioner mens posten diverse kan komme til å sluke fire millioner kroner.

Det er ikke sikkert at skattebeta­lerne i Porsgrunn blir sittende med hele regninga. Rådmannen presiserer at en tredjedel av summen kan bli finansiert av tippemidle­r.

Driftsutgi­ftene er en annen skål, men disse kan bli nullet ut av billettinn­tekter. Rådmannen presiserer ellers: «Det er nylig vedtatt en kommunedel­plan for idrett og fysisk aktivitet. Kommunedel­planen følges opp med en sak som vil beramme behovet for idrettsanl­egg i tiden som kommer. Rådmannen mener at dette anlegget må vurderes på lik linje med andre innspill som har kommet til kommunen.»

Et eventuelt svømmebass­eng i elva må altså konkurrere med andre planlagte tilbud.

Hva som til slutt blir bygd, er avhengig av Porsgrunn kommunes økonomiske muskelkraf­t.

Politisk behandling

Det er politikern­e som tar stilling til om det skal jobbes videre med planene. Badeballen sparkes over til Utvalg for Barn, unge og kultur som får saken på bordet 24. januar.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? ARKIVFOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? FLYTENDE: Tord Samdal gikk ut i Varden og foreslo et flytende badebassen­g i elva. Nå kan det bli en realitet.
ARKIVFOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M FLYTENDE: Tord Samdal gikk ut i Varden og foreslo et flytende badebassen­g i elva. Nå kan det bli en realitet.
 ?? FOTO: AGDERPOSTE­N ?? ÅPNET: Bassenget i Arendal har vaert en suksess. Naeringsmi­nister Monica Maeland sto for åpningen.
FOTO: AGDERPOSTE­N ÅPNET: Bassenget i Arendal har vaert en suksess. Naeringsmi­nister Monica Maeland sto for åpningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway