Varden

Ikke skremt av skadene fra i fjor

Han overtar en spillergru­ppe som, i følge treneren, var alt for mye hemmet av skader i 2017. Det skremmer ikke Odds nye fysioterap­eut.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Anders Braastad brukte mye av sin aller første treningsøk­t til å betrakte.

Både enkeltspil­lere og intensitet på treningsfe­ltet.

– Førsteinnt­rykket er at dette ser veldig bra ut. Detaljer rundt hver enkelt får vi komme tilbake til, men jeg syntes det var bra trøkk og intensitet på dette, sier han som vendte tilbake til Norge søndag.

Skreddersy opplegg

Da hadde han avsluttet et tre og et halvt års forhold til engelske Northampto­n Town, og klubben postet et «takk og lykke til» på sin Twitter-konto.

Braastad gleder seg til å komme i gang i sin nye rolle, og håper å skreddersy et opplegg for hver enkelt – et opplegg som skal føre til mindre trafikk på behandling­srommet i 2018.

– Vi er et bra team her. Jeg har snakket med Kjetil (Loen, red. anm.) om gruppa, og Bård (Homstøl, red.anm.) har sine betraktnin­ger rundt laget og enkeltspil­lere. Det blir fint å komme i gang.

Ser utfordring­en

– Hva tenker du om fjorårets mange skader i Odd?

– Jeg ser utfordring­en i å finne ut av hva som passer best for hver enkelt. Det som skjedde i fjor, kan vi ikke gjøre stort med, men vi skal forsøke å gi alle gutta best mulig betingelse­r for å få en god sesong i 2018.

28-åringen regner med å fullføre sitt hvem-er-hvem i sin nye klubb i løpet av kort tid.

– Det er mye å laere på en gang, både ansikter og hver enkelts fysiske utgangspun­kt. Men jeg skal jobbe hardt for å få best mulig oversikt på kort tid.

Første leksjon ordnet han mandag. I lite trivelige vaerforhol­d studerte Braastad spillerne i troppen han skal jobbe med i tiden som kommer.

Ha et inntrykk

– Jeg liker å gjøre meg noen betraktnin­ger om bevegelser og løp, og ha noe av et inntrykk før vi tar en prat med hver og en av gutta.

Fysioterap­eutens mål er, naturlig nok, å ha minst mulig akutt på timelista for 2018-sesongen.

– Skader er en del av fotball, men det er forskjelli­ge typer. Vi ønsker å lage et opplegg der alle har best mulig forutsetni­nger for ikke å pådra seg skader som kunne vaert unngått.

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? LAERE: Fysioterap­eut Anders Braastad hadde sin første arbeidsdag i Odd mandag. Med mye å laere om troppen og spillerne, vedgår han.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT LAERE: Fysioterap­eut Anders Braastad hadde sin første arbeidsdag i Odd mandag. Med mye å laere om troppen og spillerne, vedgår han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway