Varden

Ronny Hultgren til minne

- Mamma og pappa, Marika og Robert Alexander

Ronny ble født 11. august, 1979 på Tønsberg sykehus. Det tok ikke mange dagene før vi måtte innse at Ronny hadde større utfordring­er enn vi hadde forutsett. Han hadde diagnosen Tuberøs Sklerose Complex, og hadde epilepsi, autisme og utviklings­hemming. Men til tross for det reiste han seg og begynte å gå på sin et årsdag, og så løp han i 14 år grunnet hyperaktiv­itet.

Etter et år i Sandefjord og 3 år på Gjøvik kom vi til Skien i januar 1984. Far ble pastor i Skien Baptistmen­ighet, og vi flyttet til pastorboli­gen i Luksefjell­vegen. Etter at Ronny hadde falt mange nok ganger ned trappa til 1.etg i epilepsian­fall, bygde vi hus på Einaren.

Ronny ble tidlig glad i kaffe, og når vi hadde besøk sørget han for å få gjestenes fulle oppmerksom­het, før han var rask til å drikke opp kaffen deres.

Ronny har vaert på avlastning på forskjelli­ge steder. Kjosen i Drangedal, Grenlandse­nteret på Brattås og Tiurveien på Gulset. Han fattet tidlig interesse for biler og dyr, og måtte passes godt på. En januardag i 1989 da han var på Grenlandss­enteret på Brattås, så han sitt snitt til å hoppe ut av et åpent vindu i bare joggedress og sokkeleste­n. Han løp ned til gamle E18. Far jobbet da i Porsgrunn Begravelse­sbyrå og var ute på oppdrag. Fra likbilen så han plutselig en kjent kar på midtrabatt­en, og fikk huka han inn rett før de kom fra senteret på leting etter Ronny.

Ronny var glad i turer i alle varianter. Fram til konfirmasj­onsalder gikk vi turer hver dag, men etter hvert som Ronny ble roligere ble gåturene byttet ut med bilturer. Det ble mange kjøreturer overalt i Grenland mens vi spilte musikk, noe Ronny alltid har vaert glad i. Etter hvert ble Animal Planet en favoritt på TV.

Ronny var en glad gutt som spredte mye glede rundt seg, til tross for utfordring­ene han hadde. Han var en det var lett å bli glad i.

Sin skolegang begynte Ronny på Skogmo daghjem og skole. Den ble etter hvert flyttet til Bølehøgda skole og ble en spesialgru­ppe der. Videregåen­de gikk han i autistgrup­pas spesialkla­sse på Klostersko­gen.

Som 21-åring flyttet Ronny inn i Halvdansga­te Bofellessk­ap på Falkum. Der var det som skreddersy­dd for ham. Her bodde han sammen med fire kamerater og hadde mange gode omsorgsful­le hjelpere han satte stor pris på. Saerlig de med lyst hår. Han sparte ikke på klemmer og nusser og sjarmerte de ansatte som best han kunne. Personalet i Halvdansga­te har gitt Ronny et veldig rikt og flott liv med masse turer og gode opplevelse­r. Han hadde sjelden tid til å vaere lenge hjemme på besøk hos oss. Han ville fort tilbake til leilighete­n sin, Ronny trivdes best der. Et bedre sted skal det letes lenge etter. Vi foreldre ble alltid møtt med godhet og omsorg når vi kom på besøk, og hadde et fantastisk samarbeide for Ronny sitt beste.

Ronny har hatt mange turer på

sykehus, og der laerte han seg et ord: «Eeet!» Vente! Det ble han god på etter hvert! Skal man vaere på sykehus, må man vaere god på å vente.

Det har og blitt mange fine ferieturer til Sverige, Danmark, Euro Disney utenfor Paris, Mallorca, Casas Heddy på Lanzarote og Solgården i Spania.

Livretten til Ronny var pølse, Munkholm og kaffe. Vi kunne få han med på mye ved å friste han med det.

Ronny har hatt sine dagtilbud på både MATS og Marensro, hvor han har trivdes veldig godt.

Både Ronny og vi har vaert heldig som har hatt mange gode mennesker rundt oss av både støttekont­akter og personale. En spesiell takk til legene, Sveinung Slinde, Gisle Roksund, Sarka Øygarden og Lars Ulrik Broch for god støtte og hjelp i alle år. Omsorgen fra legene betydde mye for oss, spesielt det siste året.

En stor takk til Skien kommune som ved alle ansatte i skoler, avlastning­sboliger, dag – sentrene Mats og Marensro, og Halvdansga­te Bofellessk­ap for at dere alle har vaert med å gi Ronny et rikt og godt liv med mye kjaerlighe­t og omsorg. Også en takk til Lindrende enhet på Skien Helsehus for omsorgen dere ga Ronny og oss de siste dagene av hans liv.

En spesiell varm takk til medbeboere i Halvdansga­te for godt vennskap og fellesskap med Ronny, og for samarbeide­t og vennskapet vi har hatt med foreldrene.

Etter en måned på sykehus sovnet Ronny stille inn på Lindrende enhet, lille julaften kl. 22 mens han holdt mamma og pappa i hånda.

Ronny var en livsglad gutt vi alle ble veldig glad i, og savner veldig. Men nå får han hvile fra alle sine plager. Takk for alt du ga oss, vi sees i himmelen hos Jesus.

Ronny ble begravet fra Borgestad kirke under stor deltagelse fredag 5. januar. Han ble 38 år gammel.

Vi lyser fred over Ronnys kjaere og gode minne.

 ??  ?? SOVNET INN LILLE JULAFTEN: Ronny Hultgren ble 38 år.
SOVNET INN LILLE JULAFTEN: Ronny Hultgren ble 38 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway