Varden

Nå skal de gi seg

Duoen bak Norges mest populaere YouTube-kanal gir seg. – Vi gir oss på topp og som veldig gode venner, sier Dennis Vareide.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

Nyheten ble sluppet i forbindels­e med utgivelse av Vareides bok «Kongen av gutteromme­t» mandag.

– Vi har fått til absolutt alt vi noen gang kunne ha drømt om, og enda mer. Prebz og Dennis har fått til alt vi kunne få til. Vi har nådd vårt potensial, og vår storhetsti­d er over. Vi gir oss på topp og som veldig gode venner, avslører Dennis Vareide i pressemeld­ingen.

Til Varden opplyser han at avgjørelse­n ble tatt i november i fjor og har blitt holdt hemmelig fram til nå.

– Vi har lyst til å prøve nye ting. Jeg skal fortsette med YouTube og min egen kanal «DennisErTe­it», men jeg er foreløpig usikker på i hvor stor grad det blir. Vi er inne i vårt sjette år med «Prebz & Dennis» nå, og det er lenge i internasjo­nal sammenheng, sier Vareide.

Ut på show-turné

Først er imidlertid gutta aktuelle med sin egen Norgesturn­é, og kommer til Ibsenhuset i Skien 7. februar. Turneen starter 20. januar og pågår helt fram til mars.

– Vi kommer til å fullføre den med glans, og vil gradvis avvikle kanalen i løpet av de kommende månedene, sier Vareide.

Det har vaert helt hemmelig at dette skulle skje, og fansen har ikke visst noe.

– Vi kommer til å legge ut en video til våre seere i morgen hvor vi skal prate om hvorfor ting må ta slutt, sier han.

Startet i Bamble

YouTube-kanalen, som er Norges største med over 246.000 abonnenter, startet opp i «Rakkerhuse­t» på Stathelle. De ble raskt populaere med sin kominasjon av humor- og spillvideo­er på nettet.

Varden skrev for første gang om duoen i 2013 da gutta streamet inn penger til Kreftforen­ingen. Duoen skal også til vinter- OL i PyeongChan­g som en del av mediateame­t til Eurosport, og Vareide er også aktuell som en av deltakerne på Farmen kjendis som vises nå. Tidligere i år ble det kjent at Preben Fjell skal bli far.

Vant søksmål

I slutten av forrige uke ble det kjent at Dennis Vareide vant søksmålet om aerekrenke­lser mot en 19-årig YouTube-profil.

Vareide vant på alle punkter og ble tilkjent oppreisnin­g og saksomkost­ninger. Dommen slo samtidig fast at det slett ikke er «en form for utvidet ytringsfri­het på YouTube og andre sosiale medier».

Vareide melder på Facebook at selv om denne saken er vunnet, er han imidlertid ikke ferdig. Flere av følgere til den saksøkte har spredd de falske anklagene, og Vareide vurderer å saksøke dem også hvis ikke innholdet slettes.

– Jeg ser at det slettes i hytt og pine, og kommer til å ta en vurdering når ankefriste­n er over. Noen av dem dette gjelder er barn som ikke forstår hva de driver med. Da tenker jeg at det kan vaere greit å ta en telefon til foreldrene og be dem ta en prat, sier Vareide.

(...) vår storhetsti­d er over. Vi gir oss på topp og som veldig gode venner. Dennis Vareide, youtuber

Vendy Berg Hegle ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway