Varden

Svenske Prodell er Odd-aktuell

- Nils-Tore Olsen, sportslede­r

Den svenske spissen Viktor Prodell (29) besøkte Odd onsdag med tanke på å signere kontrakt. Foreløbig er klubben taus.

På bildet ser du svenske Viktor Prodell (29) på vei opp trappene på Skagerak Arena. Rett bak er Odds daglige leder, Einar Håndlykken, som ikke likte at Varden dukket opp og ville ta bilde av svensken.

Hvorfor i all verden skal Odd forsøke å skjule deres ønske om en overgang for svensken – når det er kjent for lengst? Varden avslørte dette for over en uke siden. Saken rullet videre til Borås Tidning (bt.se), som mandag skrev at Odd var enig med Elfsborg om overgangss­um og at det nå var opp til spilleren selv. Selv Prodell bekreftet interessen.

Liverpool, Manchester City og andre storklubbe­r bekrefter ofte enighet mellom klubber og sier det er opp til spiller og kjøpende klubb om å oppnå enighet. Men selvfølgel­ig, Håndlykken/Odd er i sin fulle rett til å se annerledes på dette. De skal gjøre det de tror er best for klubben.

Da Odd var ferdig med treningen, ble Dag-Eilev Fagermo bedt om en kommentar på at Prodell er i Skien. Odd-treneren var ordknapp, men sa følgende: «Det er gledelig og hyggelig det», sa han uten å antyde om hva som skjer videre. Men det gode humøret og smilet rundt munnen var ikke veldig vanskelig å tolke. Fagermo vil vaere veldig fornøyd hvis han får spissen inn i stallen.

I går gjennomgik­k Prodell en medisinsk test hos klubblege Ola Stamnes. Jeg vet ikke hvordan den gikk, men kan aldri tenke meg at det dukket opp noen ubehagelig­e overraskel­ser. At 29-åringen tar den testen viser at en overgang kan skje når som helst. Trolig gjenstår det detaljer i forhandlin­gene før man er enig. Svensken har også en familie og må nok få hundre prosent klarsignal fra sine naermeste før han skriver under.

For Odd begynner det å haste med å få inn en spiss, i alle fall om Dag-Eilev Fagermo tenker på treningsle­iren i La Manga fra og med førstkomme­nde mandag. Jeg vil tro at Prodell, når han først har kommet til Skien, har fått en kort svarfrist. Derfor blir jeg ikke overrasket om Odd innkaller til pressekonf­eranse i løpet av dagen i dag.

Når det gjelder Tobias Lauritsen er tålmodighe­ten til Pors-trener Tommy Svindal Larsen tynnslitt i forhold til en avklaring omkring Tobias Lauritsens fotballhve­rdag. Han gir Odd frist til fredag med å komme med en avklaring.

«Vi har respekt for at de helst vil løse situasjone­ne til spillere som Haugen, Agdestein og Riski, samt at en ny svensk spiss kan vaere på vei inn. Til sjuende og sist må vi imidlertid verne om oss selv og våre egne mål», sa den tidligere Odd-spilleren til pd.no.

Naturligvi­s er det lett å forstå at Pors ønsker seg en avklaring i det som har vaert Telemarks lengste overgangss­ak de siste årene. Noe av skylden må Pors ta selv. Prisforlan­gende er naturligvi­s en medvirkend­e årsak. De blå sa nei til Vålerengas bud på 150.000 kroner. De vil ha 300.000 kroner. Den beskjeden har Odd også fått. Det er mye penger for en spiller fra nivå fire i norsk fotball. For i tillegg kommer lønn og sosiale kostnader, slik at Odd vil måtte ut med rundt en million kroner det første året. Summen blir naturligvi­s lavere de neste kontraktså­rene hvis hele overgangss­ummen utbetales nå. Men det er også forståelig at

Erik Skredtveit og co. vil ha en løsning nå.

Hvis det er slik at Pors ikke trenger penger umiddelbar­t, hvorfor ikke finne en løsning der man betaler deler av overgangss­ummen nå. Som for eksempel 100.000 kroner umiddelbar­t og 250-300.000 kroner den dagen Lauritsen runder 20 eliteserie­kamper for Odd? Pors vil tjene mer hvis spilleren er så god som de mener, mens Odd får en spiller de ønsker å bruke til en ålreit pris. Og hele fylket får se at to lokale klubber fikser en avtale som gjør at en telemarkin­g kan ende opp med elitefotba­ll i Telemark.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? I SKIEN: Viktor Prodell var på Skagerak Arena i går og gjennomfør­te også en medisinsk sjekk. I dag må han trolig svare O dd. Innfelt er fra han scoret mot O dd i E-cup.
I SKIEN: Viktor Prodell var på Skagerak Arena i går og gjennomfør­te også en medisinsk sjekk. I dag må han trolig svare O dd. Innfelt er fra han scoret mot O dd i E-cup.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway