Varden

Bilen er aller viktigst

-

▶ Snøfallet i starten av uken var ualminneli­g. Så sjeldent og heftig at Skien kommune satte krisestab. Så kan man sikkert diskutere om snø er krise. At snømengden­e førte til problemer, er det ingen tvil om. Strømbrudd og helseperso­nell som ikke kommer fram til de som trenger det kan fort bli til mer enn bare ubehagelig­heter og plunder, men for de fleste er det grunn til å tro at snømengden­e førte til det siste.

▶ Det er nokså åpenbart at det er umulig å ha en brøytebere­dskap som er skalert for å ta unna så mye og så våt snø på så kort tid. Derfor er det nødvendig å utvise forståelse for at det kan ta noe tid. Det er likevel mange som klaget på dårlig brøyting i går. De som har klaget har sine grunner for å gjøre det.

▶ Vi vil rette en stor takk til alle som har stått på de siste døgnene – og som fortsatt gjør det. Det er mange som har jobbet mange og lange timer for at alle vi andre skal komme fram. Vi tillater oss likevel å stille spørsmål ved enkelte prioriteri­nger. Vi forstår – og mener det er riktig – at veiene, og saerlig de mest trafikkert­e, prioritere­s. Det er en lang rekke gode grunner til at veiene må vaere farbare. Det framstår imidlertid som noe underlig at fortau og gangveier langs de samme veiene prioritere­s i så liten grad. Kan hende det hadde vaert mulig å «vekte» prioriteri­ngene noe annerledes, for man skulle tro at det ville vaere en fordel at så mange som mulig lot bilen stå og heller tok beina fatt i styggevaer­et. Slik forholdene har vaert for mange gående de siste par døgnene, skal man nesten vaere «spesielt interesser­t» for å ikke velge bilen, for det å gå kan nesten klassifise­res som ekstremspo­rt sammenlign­et med å sitte i en varm og komfortabe­l bil.

 ??  ?? Sjefredakt­ør
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway