Varden

Jente (9) i snøhule ble begravd av brøytebil

Jenta skulle bare hente noe ute i snøhula da brøytebile­n kom. Sekunder etterpå klappet hula sammen.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

▶ – Det er tøft for hele familien og spesielt var det en tøff opplevelse for henne, sier moren til den 9 år gamle jenta.

Jenta kom uskadet fra hendelsen.

Snøhula ble bygget under forrige snøfall. Jenta hadde ikke lekt der denne ettermidda­gen, men skulle bare hente noe som var gjenglemt i hula fra tidligere.

9-åringen nevnte snøhula for moren før hun gikk ut. Da moren kom ut etter få minutter og ikke kunne finne datteren, skjønte hun at hun sannsynlig­vis måtte befinne seg under den store haugen.

Naboer hjalp til

– Jeg hørte jo brøytebile­n og kom til å tenke på snøhula. Jeg grep en spade og begynte å grave, forteller moren.

Flere naboer var ute og moren fikk ropt på dem.

– De var helt fantastisk­e og hjalp til med å grave. Inngangen til snøhula var nede i grøfta og jeg visste at vi måtte grave langt ned, forteller moren.

– Det var fem-seks naboer som hjalp til med gravingen. Det var mye snø, så det tok tid. Da var det var mye tanker og følelser.

Fikk øye på jakka under snøen

Snøen var svaert våt og tung og det gjorde ikke jobben noe lettere.

– Da vi naermet oss, hørte vi at hun gråt, så fikk vi øye på jakka under snøen. Det er ikke lett å beskrive den følelsen, sier hun rolig.

Moren anslår at det tok mellom 15 og 20 minutter å grave fram datteren.

– Det er ikke lett å anslå noe tid, men jeg kikket på klokka rundt halv fem, og like etter skjedde dette. Da jeg ringte ambulanse var klokken 17.00, så i underkant av 20 minutter er nok riktig.

Familien bort sentralt i Skien. Etter gårsdagens snøfall var det brøytet i området, allikevel kom ikke ambulansen fram og måtte gå til fots for å hente jenta.

– Det var langt fra godt nok brøytet. Ambulansen hadde ikke mulighet til å komme fram. Heldigvis gikk det bra med jenta vår og hun kunne gå selv. Vi valgte likevel å ta turen på sykehuset for en sjekk, sier moren.

En påminner

– Selv om man er forsiktig, så kan uhell skje. Det blir en påminner om viktighete­n av å vaere oppmerksom på farene rundt brøyting og store brøytemask­iner. Jeg er så takknemlig for at det gikk bra og at hun ikke fikk noen skader, sier moren.

Hun legger til at hun ikke klandrer brøytebils­jåføren.

– Inngangen til snøhula var som sagt nede i grøfta. Sjåføren kunne ikke på noe måte ha sett at det var noen i hula. Han kan ikke klandres, sier hun.

Politiets operasjons­leder advarer nå mot liknende tilfeller.

– Vi vil med dette advare mot å leke i brøytekant­er og på plasser der brøytebile­r tipper snø, sier Vidar Aaltvedt i Sør Øst politidist­rikt.

▶ Tone Lensebakke­n

 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? STENGT INNE: Jenta (9) lekte i denne snøhaugen da brøytebile­n kom og fylte på med snø. – En tøff opplevelse for henne, sier moren.
FOTO: NILS-TORE OLSEN STENGT INNE: Jenta (9) lekte i denne snøhaugen da brøytebile­n kom og fylte på med snø. – En tøff opplevelse for henne, sier moren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway