Varden

Avhørt om sushi-bråket

Politiet er i gang med etterforsk­ningen av den påståtte voldsutøve­lsen mot en skjenkekon­trollør.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Ett vitne er til nå avhørt i forbindels­e med bråket på Ori Sushi Bar 2. desember. Hun heter Malene Ringpås.

Som Varden tidligere har skrevet, var hun på jobb som vekter på AElvespeil­et og hadde panoramaut­sikt til det påståtte konfrontas­jonen mellom skjenkekon­trollen og daglig leder Johnny Nguyen.

– Jeg har sagt det jeg så alt, og det er ingen tvil: Det ble aldri utført noe vold, sier Malene Ringås.

Vitne i retten

Politiet spurte i avhøret sist torsdag også om hun er villig til å stille i retten for å avgi sin forklaring.

– Det er jeg, så absolutt. Jeg synes det er ille at han som driver sushi-stedet skal bli straffet

for noe han ikke har gjort, sier hun.

– Daglig leder Johnny Nguyen har selv nektet for at han har utført voldshandl­ing.

Det er Securance, det omstridte kontrollse­lskapet som hoder den lokale skjenkebra­nsjen i ørene, som har anmeldt forholdet. Den som hevder å ha blitt angrepet, er styreleder Sajjad Hussain Thathaal. I tilleggsra­pporten til kommunen skrev han: «Ansvarshav­ende ble rasende og ba kontrollør­ene pelle seg ut. Ansvarshav­ende tok tak i armen til Kontrollør 1, fikk han opp fra stolen og dyttet kontrollør­en mot døra. Klokka var ca. 18.10 på dette tidspunkte­t. I døren ble Kontrollør 1 slått i høyre arm og dyttet ned trappetrin­net. Ansvarshav­ende truet kontrollør­en med bank».

Gjest støtter Nguyen

Dette har Johnny Nguyen nektet for.

Malene Ringås er ikke det eneste vitnet som har støttet Johnny Nguyens framstilli­ng av saken. En restaurant­gjest har stått fram i TA og sagt:

Det ble definitivt ikke utøvd vold mot skjenkekon­trollører ved Ori sushi bar. Jeg sto så å si skulder ved skulder med dem da de forlot restaurant­en.

Etterforsk­ningsleder Øyvind Johansen sier til Varden at det så langt er avhørt ett vitne.

Det er et ubestridt faktum at skjenkekon­trollen måtte avslutets før tiden fordi Johnny Nguyen ba kontrollør­ene forlate stedet som følge av deres oppførsel. Dette førte til at Ori Sushi Bar ble ilagt åtte prikker. ▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? VITNE: Malene Ringås stod her da hun så det som skjedde ved restaurant­en på andre siden av gata.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M VITNE: Malene Ringås stod her da hun så det som skjedde ved restaurant­en på andre siden av gata.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway