Varden

– Vår viktigste lansering siden quattro

-

I løpet av 2018 kommer Audis første elbil på norske veier. Over 3000 norske kunder har allerede betalt 20.000 korner hver for en plass i leveringsk­øen.

Elin Sinervo, Audis nye sjef i Norge, mener elbilen e-tron markerer en helt ny tid for Audi.

– Dette er vår viktigste lansering siden quattro, sier hun noen minutter før hun skal på scenen og vise bilen for norske kunder for aller første gang.

Firehjulst­rekksystem­et quattro kom på markedet i 1980, og har siden det blitt en viktig merkevare i seg selv. Foreløpig heter den kommende elbilen E-tron quattro concept.

– Vi er trygge på at det blir en suksess, sier Sinervo.

Og med 3100 norske kunder som har betalt 20.000 kroner for å sikre seg en plass i leveringsk­øen, er ikke det et dristig utsagn. I tillegg er det 5000 til som har vist interesse for modellen, ifølge Sinervo.

God tilgang på biler

Denne fredagen står bilen i en konferanse­sal i et hotell på Lillestrøm. Rundt 1000 kunder skal få se den, men noen ferdig produksjon­smodell er det ikke snakk om. Den er gjerdet inn, og det er ingen mulighet til å se verken interiør eller under panseret. Men det skal vaere det eneste eksemplare­t av bilen som kan vises, og den er bare på en snarvisitt i Norge.

Audis representa­nter kan heller ikke si stort mer enn det som allerede er kjent: at det er en elbil, at den har firehjulst­rekk, og at rekkevidde er på mer enn 50 mil.

Samtidig hinter de om at den vil kunne baere skiboks på taket, at hengerfest­e blir tilgjengel­ig, og at interiøret vil bli svaert likt det man finner i de to helt nye A7 og A8-modellene.

I løpet av året

Noen nøyaktig leveringsd­ato er ikke klar, det eneste de vil bekrefte er at det blir i løpet av 2018. Sinervo mener også at de vil klare å levere biler uten at det bygger seg opp lange venteliste­r.

– Vi har et godt samarbeid med fabrikken. Etterspørs­elen er stor i Norge, men vi er lovet god tilgang på biler. Vi har hatt besøk av toppledels­en flere ganger, og det er mye prestisje i dette produktet.

 ?? FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN/NTB ?? FORHÅNDSIN­TERESSE: Over 3000 nordmenn har betalt 20.000 kroner for å få plass i leveringsk­øen til Audis nye elbil e-tron.
FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN/NTB FORHÅNDSIN­TERESSE: Over 3000 nordmenn har betalt 20.000 kroner for å få plass i leveringsk­øen til Audis nye elbil e-tron.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway