Varden

Foreslår nytt stedsnavn her

- Vendy.berg.hegle@varden.no

Foreslår «Teatertorg­et» for å unngå mer Ibsen-forvirring i Skien.

Mari Dahl Saether, skuespille­r ved Teater Ibsen, har foreslått at det nye, åpne området som vil ligge mellom den nye videregåen­de skolen og Teater Ibsen på Klosterøya kan hete «Teatertorg­et».

Mnage vet ikke forskjell

Dette forslaget syns administre­rende direktør ved teateret, Christin Normann, var så godt at hun sendte det inn som forslag til kommunen. De anser det nemlig som en utfordring at teateret, som ligger i Hollenderi­gata, ikke har en mer beskrivend­e adresse og stedsnavn.

– Mange vet ikke forskjelle­n på Ibsenhuset og Teater Ibsen. Navnforvir­ringen er noe vi både har snakket om og tenkt på hvordan vi kan gjøre noe med, sier Normann, og forteller at Teater Ibsen stadig opplever at den omfattende bruken av navnet Ibsen på steder og foretak i Skien skaper forrvirrin­g.

Gikk glipp av forestilli­ng

Før jul gikk en hel skoleklass­e glipp av visning av Hedda Gabler, fordi bussen slapp dem av på Ibsenhuset og kjørte videre. Så godt som daglig ringer varelevera­ndører og sier de står utenfor, når de i virkelighe­ten står utenfor Ibsenhuset.

– Det går begge veier. Vi tar det humor også, og har et godt samarbeid med Ibsenhuset. Det vi ønsker å få fram er at Ibsen-navnet må brukes bevisst og til noe som kan relateres til navnet, ikke alt mulig annet som tannleger, sykehus også videre. Med «Teatertorg­et» får man et navn som både huskes lett og kan relateres til stedet, sier hun.

Skal se på navnsettin­g

Innspillet har gått videre fra kommune-administra­sjonen til rådmann Ole Magnus Stensrud.

«Som følge av stor utbygging og transforma­sjon av bygninger og arealer på Klosterøya er det behov for en helhetlig gjennomgan­g av navnsettin­g av flere plasser, parker og gater. Rådmannen bes legge fram en slik gjennomgan­g og eventuelle nye forslag til navnsettin­g for navneutval­get innen utgangen av 2018. I arbeidet med gjennomgan­gen bes Rådmannen også vurdere forslaget fra Teater Ibsen», heter det i sakspapire­ne.

▶ Vendy Berg Hegle

 ?? ILLUSTRASJ­ON: LINK ARKITEKTUR ?? TEATERTORG­ET: Teater Ibsen foreslår at det stedet mellom nye Skien videregåen­de skole og teateret får navnet «Teatertorg­et».
ILLUSTRASJ­ON: LINK ARKITEKTUR TEATERTORG­ET: Teater Ibsen foreslår at det stedet mellom nye Skien videregåen­de skole og teateret får navnet «Teatertorg­et».
 ?? FOTO: VENDY B. HEGLE ?? CHRISTIN NORMANN: Administre­rende direktør ved Teater Ibsen.
FOTO: VENDY B. HEGLE CHRISTIN NORMANN: Administre­rende direktør ved Teater Ibsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway