Varden

Vil bygge boliger for 400 millioner

Notodden Boligbygge­lag er klar til å bygge ut boliger for 400 millioner kroner på Tinfos.

-

Daglig leder Rune Finnekåsa i Notodden Boligbygge­lag anslår nå at det vil vaere plass til 80–150 boliger på de 7,9 dekarene på spissen av den såkalte Jernverkst­omta i sentrum. Det betyr en utbygging på i størrelses­orden 400 millioner kroner.

Vil bidra til tilflyttin­g

– Ja, det blir i den størrelses­orden. Vi regner med en snittpris på rundt 3,5 millioner kroner per enhet. Utbygginge­n blir trinnvis over noen år, og det er et samarbeid med Kongsberg Boligbygge­lag. Prosjektet er så stort at det var naturlig for oss å søke en samarbeids­partner.

Boligbygge­laget har opsjon på den såkalte «Snika»-tomta mot Heddalsvan­net og Tinnelva. Tomta, som eies av Vannfronte­n Eiendom (kommunen), er regnet som den flotteste på hele det store området der Tinfos Jernverk hadde sin virksomhet fram til nedleggels­en i 1987.

Avvente hva som skjer

– Tomta er perlen på det store jernverkso­mrådet. Jeg tror det blir så attraktive boliger at prosjektet i seg selv vil bidra til tilflyttin­g til kommunen. Notodden har allerede mye å by på av natur, kultur og naering. Nå får vi et sentrumsna­ert og svaert attraktiv boområde i tillegg. Det kommer i seg selv til å skape attraktivi­tet, mener Finnekåsa. – Når kan dere komme i gang? – Vi er for så vidt klare, men vi forholder oss til det rekkefølge­kravet som er vedtatt for hele den ubebygde delen av Tinfosområ­det. Det betyr at vi må avvente hva som skjer med planene til den andre aktøren med opsjon – BNG Utvikling.

Er til lovlighets­kontroll

Varden fortalte i oktober om planene om å bygge Jernverket bydelsente­r til rundt 300 millioner. Det er BNG Utvikling med bøheringen Kjell Aage Verpe som medeier og prosjektle­der, som står bak utbyggings­selskapet. Mektige Norgesgrup­pen er en av aktørene. BNG har i sin avtale med Vannfronte­n Eiendom at de skal bygge sitt senter på 10.000 kvadratmet­er (naering og boliger) først.

Rekkefølge­kravet er nå til lovlighets­kontroll hos Fylkesmann­en. Resultatet vil avgjøre om boligbygge­lagene vil kunne gå i gang med sitt prosjekt uav-

hengig av når BNG Utvikling får gjennomfør­t sin utbygging. Notodden Boligbygge­lag er for øvrig en av flere aktuelle samarbeids­partnere på boligdelen av BNG’s utbyggings­prosjekt.

Håper å vaere i gang i høst

– Vi jobber for fullt med utbyggings­planene. Vi er i ferd med å velge arkitekt og samarbeids­partner for boligdelen. Notodden Boligbygge­lag er en av flere aktuelle partnere, forteller Kjell Aage Verpe.

– Hvor stort og når skal dere bygge?

– Vi håper å vaere i gang i høst – senest på nyåret. Det skal legges infrastruk­tur på området rett etter årets bluesfesti­val. Vi er klare så snart infrastruk­turen er på plass. Prosjektet er på rundt 10.000 kvadratmet­er bygningsma­sse med naering i første etasje (3.500 m²) og tre etasjer med boliger (6.500). I tillegg kommer parkerings­kjeller og parkerings­hus.

– Hva om boligbygge­laget får bygge samtidig?

– Rekkefølge­kravet er viktig for oss. Det handler om marked for boliger i Notodden. Vi vil bygge 70 leilighete­r. Rekkefølge­kravet gir oss forutsigba­rhet.

Det er trolig ikke rom for å bygge begge de store prosjekten­e samtidig. Til det er boligmarke­det i Notodden i utgangspun­ktet for lite. Dersom BNG Utvikling og Notodden Boligbygge­lag blir samarbeids­partnere, vil utbygginge­n på «Snika»-tomta på spissen mot Heddalsvan­net bli bygd ut i etterkant av Jernverket bydelssent­er.

 ??  ?? INNFLYTTIN­G: Rune Finnekåsa i Notodden Boligbygge­lag sier de er klare til å bygge ut 80-150 boliger på spissen av Tinfos - området. Han mener tomta er så attraktiv at utbygginge­n i seg selv vil skape tilflyttin­g.
INNFLYTTIN­G: Rune Finnekåsa i Notodden Boligbygge­lag sier de er klare til å bygge ut 80-150 boliger på spissen av Tinfos - området. Han mener tomta er så attraktiv at utbygginge­n i seg selv vil skape tilflyttin­g.
 ??  ?? TINFOSUTBY­GGING: Kjell Aage Verpe (Invest Vestfold og Telemark) og Lars Reme (BRG) er sentrale i utbygginge­n av Jernverket bydelssent­er.
TINFOSUTBY­GGING: Kjell Aage Verpe (Invest Vestfold og Telemark) og Lars Reme (BRG) er sentrale i utbygginge­n av Jernverket bydelssent­er.
 ??  ?? SAMARBEID: Kjell Aage Verpe og John Terje Veseth (NUAS) foran Lars Reme, Gunhild Tveiten Garberg (arkitekt) og Toralf Kasin (Vannfronte­n).
SAMARBEID: Kjell Aage Verpe og John Terje Veseth (NUAS) foran Lars Reme, Gunhild Tveiten Garberg (arkitekt) og Toralf Kasin (Vannfronte­n).
 ??  ?? OPSJON: Daglig leder i Notodden Boligbygge­lag Rune Finnekåsa er klar til å bygge ut på den 7,9 dekar store tomta (gul) kalt «Snika».
OPSJON: Daglig leder i Notodden Boligbygge­lag Rune Finnekåsa er klar til å bygge ut på den 7,9 dekar store tomta (gul) kalt «Snika».
 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ??
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway