Varden

Gir seg som eZ-toppsjef

Aleksander Farstad sender stafettpin­nen videre til Morten Ingebretse­n, som blir ny administre­rende direktør for eZ Systems, som har hovedkonto­r i Porsgrunn.

-

Den 19 år lange reisen til firmaet som ble startet av Aleksander og broren Bård Farstad tilbake i 1999 fortsetter for fullt, forsikrer den avtroppend­e lederen, som er kjent for å ha mange jern i ilden.

Kontorer over hele verden

Nylig lanserte han for eksempel konseptet Speed One – Skien Cykkelfabr­ikk, sammen med Bård Farstad og Eirik Ulltang.

EZ systems er et programvar­eselskap, som kort fortalt leverer plattforme­r for å publisere innhold i ulike digitale kanaler. Hovedkonto­ret ligger på Porselensf­abrikken i Porsgrunn. Det skal det fortsette å gjøre.

De har kunder blant verdens største avishus, banker og bilselskap, og er i dag represente­rt med avdelinger i Köln, Katowice, Lisboa, Lyon, New York, Oslo, Paris, Skien og Tokyo.

– Våre kunder er digitalt ambisiøse selskap som ønsker å digitalise­re forretning­smodellen sin, forklarer Farstad.

Omsetter for 80 millioner

Aleksander Farstad har hele tiden vaert med selskapet i ulike roller, men gikk inn som administre­rende direktør i 2013. Det var på et tidspunkt da selskapet slet i motbakke.

– Vi tapte seksti millioner bare i 2012. Vi måtte tenke annerledes, og bli mer effektive, noe vi har lyktes med. I fjor omsatte vi for 80 millioner kroner, og er blitt et selskap i solid vekst. Det har vi tenkt å fortsette med, og da er jeg glad for at Morten Ingebretse­n kommer inn for å ta selskapet videre i riktig retning, sier Farstad til Varden.

I 2015 og 2016 gikk firmaet med et solid overskudd begge år.

Blir sittende i styret

Han skal selv fortsette som styremedle­m i eZ Systems, og ha ansvaret for investorre­lasjoner. I tillegg vil han gå tilbake til jobben i Assetto Capital og regner å få mer tid til de andre selskapene han jobber med.

Porsgrunns­mannen Bertrand Maugain, som allerede har vaert sentral i eZ i flere år, skal ha ansvaret for oppfølging av selskapets avdelinger i resten av verden, og får tittelen administre­rende direktør i denne delen av eZ Systems.

– Ambisjonen er å vokse enda mer. Vi har utvilsomt en solid plattform å jobbe videre med. Dette går riktig vei, understrek­er Farstad overfor Varden.

 ?? FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG ?? AVTROPPEND­E LEDER: Aleksander Farstad overlater stafettpin­nen som administre­rende direktør i EZ Systems til Morten Ingebrigts­en.
FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG AVTROPPEND­E LEDER: Aleksander Farstad overlater stafettpin­nen som administre­rende direktør i EZ Systems til Morten Ingebrigts­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway