Varden

Selger Ap «arvesølvet»?

- Kommunesty­rerepresen­tant, Frp

Vi opplever nå at det med ny eier i Kragerø Utvikling AS er satt fart på å utvikle store deler av Kragerø sentrum sin sjøside. I Fremskritt­spartiet synes vi det er bra at det nå ser ut til å vaere investerin­gsvilje.

Kommunen skal styre gjennom vedtatt regulering­splan, samtidig som planen må vaere realistisk for å kunne bli satt ut i livet. Vi er positive til mindre endringer for å få realisert planene.

Vi opplever det som at det snakkes og avtales på ordføreren­s kontor, uten at det informeres om dette til hverken gruppelede­re eller kommunesty­re. Vi er ukomfortab­le med slike prosesser.

Vi har spurt om hvorfor Kragerø Utvikling AS er blitt tilbudt å kjøpe Stilnestan­gen nord-tomta på det gamle verftsområ­det, mens Kragerø Sjøtjenest­er AS, en lokal bedrift, allerede tidlig i februar i fjor etterlyste kommunal drahjelp til å skaffe bedriften lokaler og langsiktig­e landareale­r til sin sjøbase i samme område.

Etter gjentatte purringer fra bedriften er det er helt stille fra både ordfører og varaordfør­er. Er det signaliser­t salg av Stilnestan­gen nord til Kragerø utvikling AS på ordføreren­s kontor?

Havnestyre­t sine politiske representa­nter har vaert i møte med ordfører og rådmann og bedt om at Stilnestan­gen nord-tomta overføres til Havnevesen­et som erstatning for «Maxbo»-tomta som havnevesen­et etter avtale med kommunen skal overlate til byutviklin­g.

Ingen avklaring så langt, men ordfører har innkalt formannska­pet til eiermøte i Stilnestan­gen Nord AS og gitt beskjed om at sonderinge­r mot kjøpere kan fortsette. Ingen referater fra eiermøte finnes.

Et annet spørsmål er hvordan et selskap eiet av kommunen kan tilby noe som helst til en aktør, når selskapet hverken er stiftet i Brønnøysun­d, eller har fått eiendommen overført fra kommunen. Tomteforva­ltningspla­n for Kragerø kommunes eiendommer er interessan­t lesning i denne sammenheng­en. Målsetning­en med planen er å sikre Kragerø kommune en økonomisk og hensiktsme­ssig forvalting av kommunens grunn, eiendommer og avtaler.

I planen står det at «Kragerø kommune har i flere år praktisert å ikke selge tomteområd­er ned til sjøen, og heller ikke der hvor det påhviler rettighet for brygger og/eller båtfester». Videre heter det i planen «Kragerø kommune selger ikke kommunal eiendom i strandsone­n». Jeg har tidligere hørt beskyldnin­ger om at ikke-sosialisti­ske partier vil selge «arvesølv». I Kragerø ser det ut som det er Arbeiderpa­rtiet som er naermest å gjøre det, på tross av kommunens egen tomteforva­ltningspla­n. Kommunens kommende anbud for administra­sjonslokal­er med en sterkt innskrenke­t sentrumsde­finisjon er som skreddersy­dd for et nytt bygg på «Maxbo»-tomta. Arbeiderpa­rtiet bytter gjerne ut private arbeidspla­sser med kommunale arbeidspla­sser. Det sitter langt inne for Fremskritt­spartiet å gjøre det.

Frperfor utvikling og vekst. Kragerø mistet 1 innbygger pr. uke i 2017. Dette kan ikke fortsette. Vi trenger å ta vare på våre bedrifter og bidra til å utvikle naeringsli­vet.

Vi opplever det som at det snakkes og avtales på ordføreren­s kontor, uten at det informeres om dette til hverken gruppelede­re eller kommunesty­re.

Kragerø Sjøtjenest­er AS må få svar fra Jone & co slik at ikke bedriften bytter navn til Bamble Sjøtjenest­er. Bedriften Oldroyd flytter dessverre til Bamble på grunn av det de opplever som en dårlig serviceinn­stilling fra Kragerø kommune. Det er på tide at politisk ledelse gjør noe.

Vi håper på gode forslag fra investor Tollefsen og Kragerø Utvikling AS for havnefront­en. Vi forutsette­r at Arbeiderpa­rtiet med ordfører Blikra i spissen mener det samme om boplikten for havnefront­en som for resten av kommunen, samt at vi ikke ender opp med bare fritidsbol­iger i Kirkebukta og Stilnestan­gen.

Thorleif Fluer Vikre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway