Varden

Ut med sex-gale politikere

- Skien

De partipolit­iske ungdomsorg­anisasjone­ne har gitt sitt besyv etter Me too-avsløringe­ne.

Konklusjon­en er nesten unison: Voksne, halvgamle og helkåte partispiss­er som sextrakass­erer unge, kvinnelige partikolle­ger og ikke klarer å holde fingrene fra dem, iblant jentunger de er dobbelt så gamle som, bør fratas høye, ledende verv i partiappar­atet.

Verdt å lytte til? Selvfølgel­ig. Det er disse unge representa­ntene for hunkjønnet som opp gjennom årene har stått i skuddlinje­n for eldre, mannlige kollegers uønskete og pågående oppmerksom­het for temaer uten det minste politiske tilsnitt. Med mindre man snur på flisa og lar Me too-kampanjen tjene som grelt og skremmende eksempel på hvor nødvendig det er med opprydding i eldre mannfolks misbruk og utnyttelse av unge kvinners usikre situasjon. Og det sågar av menn som i egenskap av høye posisjoner i offentligh­eten burde vaere de første til å demonstrer­e akseptabel og repektfull oppførsel overfor mennesker lavere på rangstigen. Og spesielt når det handler om forsøk på bokstaveli­g å underlegge seg blottende unge mennesker av det motsatte kjønn.

Noen mener Trond Giske bør få fred, fordi skriverien­e om ham minner om personforf­ølgelse. Men at han er blitt gjenstand for en kjede av oppmerksom­het, er fordi det stadig dukker opp nye varselsake­r. Hadde det vaert bare én eneste, ville bråket stilnet raskt. Men han drev jo på i syv-åtte år, tilsynelat­ende uten å skjønne filla av hva han holdt på med.

Men han er dessverre langt fra alene. Nå er praktisk talt alle partier blamert. Nettopp derfor ikke underlig med et samstemt krav fra politikken­s juniorer om at de med vett og myndighet setter foten ned for dem som sviktet grovt i å hjelpe unge menneskers vanskelige inntreden på samfunnets mest belyste arena.

Trond Andersen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway