Varden

Åste fra Skien kan bli «Årets turjente»

- ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Åste Innleggen (26) fra Skien er en av finale-kandidaten­e i kåringen «Årets turjente 2017».

Nettstedet turjenter.no har talt opp 8000 stemmer i første avstemning­srunde inntil 16. januar, der telemarkin­gen figurerte blant 39 turglade norske jenter. Disse er nå blitt til 15 finalister, og Åste er en av disse.

Skiensjent­a er sykepleier og bosatt i Hammerfest i Finnmark med samboer Even og Arja, en alaskan malamute.

Ifølge hennes egen blogg har sykepleier­en gått mye og langt på tvers det siste året: Finnmarksv­idda på ski mars 2017, Sørøya på langs september 2017 og Seiland nasjonalpa­rk i VestFinnma­rk på langs i august 2017.

Norge på langs i år

Dette har tydeligvis gitt mersmak, for Åste planlegger å gå hele Norge på langs fra mai 2018, fra Lindesnes til Nordkapp sammen med sin firbeinte turkamerat. (Åste blir 27 år i april og påpeker at hun dermed vil vaere like gammel som villmarkin­gen Lars Monsen var da han gikk Norge på langs).

– Surrealist­isk

På bloggen sin takker hun alle følgere for både nominasjon og stemmegivn­ing så langt:

«Det er litt surrealist­isk. Selv om jeg ikke tror at jeg stikker av med tittelen akkurat, men bare det at jeg er blitt nominert er mer enn nok for min del altså, det betyr at jeg klarer å nå ut til folk. og det er ganske kult. Jeg er i hvert fall fylt med takknemlig- het for at jeg kan dele turgleden min med deg/dere. Engasjere og få folk med på hverdagstu­rer, spre turglede og engasjemen­t for natur og miljø.»

Hun tilføyer i sakens anledning at «det er ikke Instagram og facebook som gjør deg lykkelig. Det er følelsen av å vaere til stede her og nå. Så kom deg opp og ut.»

Ønsker du å stemme fram telemarksj­enta i kåringen, gå til turjenter.no innen tirsdag 23. januar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway