Varden

Fra fødestua til 40-årsshow

De lå på fødestua i lag, var barnestjer­ner, studerte ved Kunsthøgsk­olen samtidig og har gjort solide karrierer – men aldri hatt show sammen.

- Sindre.omenas@varden.no

▶ 30. mai 1978 må det ha vaert spesiell samstemt gråt på fødestua i Porsgrunn, der Jannicke og Jan Erik tok sine første pust.

– Tenk at de likevel aldri har stått sammen om et eget show her i Porsgrunn, sier Lena Barth Aarstad.

Musikals reise

Hun tok initiative­t til at Jannicke Irwin Abrahamsen og Jan Erik Fillan nå skal jobbe sammen.

– Jeg får rollen som programled­er i et show som er inspirert av tv-programmet datoen. Der er det alltid tre, hvor det ikke har gått så bra med den ene. Så jeg får kanskje ta den rollen, smiler Lena.

De har et rikt repertoar å velge i, nå når de skal sette sammen showet i AElvespeil­et to kvelder i slutten av april.

Ved siden av å feire sin 40-årsdag, kan Jannicke se tilbake på 30 år som plateartis­t.

Varden/Busk

Det åpne studioet til Terje Welle Busk i samarbeid med Varden, var datidens idol, der rundt 400 ungdommer mellom 9 og 14 år kom for å synge på kassett.

De beste ble plukket ut til å vaere med på plata og musikkoppd­rag.

Jannicke snek seg inn allerede som 7-åring, og sang en Carola-låt stående på en bruskasse. Det var starten på samarbeide­t med Busk, og salg av en halv million Jannicke-kassetter.

Jan Erik kom inn i Varden/ Busk-sirkuset to år senere, og begge opplevde å bli godt kjent over hele landet. Senere kom samarbeide­t med Anders Vangen, og en karriere innen opera.

– Det er litt tilfeldig at vi ikke har samarbeide­t tidligere, men vi er begge opptatt på hvert vårt vis, sier Jan Erik.

Trioen gleder seg nå til å ta med publikum på en reise gjennom 40 år,

– To førtiårige livsløp flettes sammen med nasjonens historie. Dette blir et show for alle som har opplevd disse tiårene, sier Lena. SindreOmen­ås ▶

 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? SAMMEN: Lena Barth Aarstad (bak) har ført Jannicke Irwin Abrahamsen og Jan Erik Fillan sammen til et felles show i april.
FOTO: SINDRE OMENÅS SAMMEN: Lena Barth Aarstad (bak) har ført Jannicke Irwin Abrahamsen og Jan Erik Fillan sammen til et felles show i april.
 ??  ?? STJERNER: Janniche Abrahamsen ble tidlig avbildet i Varden med sine kasetter.
STJERNER: Janniche Abrahamsen ble tidlig avbildet i Varden med sine kasetter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway