Varden

En helt fra Norcem?

-

Har ikke sett noen ønske Per Ole Morken velkommen til Grenland noe sted, så tillater meg å gjøre det her i debattfelt­et. Du kan bli Brevik, Porsgrunn og Grenlands store helt, Morken. Smak litt på den...

Men først, du sier i intervjuet i PD følgende etter folkemøte i Brevik kino: «Jeg ble litt overrasket over svartmalin­gen av et mulig deponi før det foreligger en konsekvens­utredning. Jeg har tillit til at norske myndighete­r vurderer de momenter som fremkommer i en konsekvens­utredning».

Befolkning­en her i Brevik og Grenland, har opplevet en svært krevende situasjon i nær fem år nå. Mange har faktisk blitt alvorlig syke og deprimerte av denne situasjone­n. I så måte blir det du gir uttrykk av en skivebom. Mye ble forklart i møtet, og du burde ha oppfattet dybden av denne fortvilels­en fra ditt sete i Brevik kino. Kanskje mye å forlange, for temperatur­en var høy, utrolig mange problemsti­llinger ble reist i et rasende tempo?

De juridiske floker og krumspring vi alle ble vitne til fra departemen­tet, bør få alle til å stille mange flere spørsmål. Den kraftige kritikken av en direktorat­direktør og to miljøminis­tere er oppsiktsve­kkende. Disse har offentlig konkludert Dalen gruve som «best egnet» som deponi, lenge før noen konsekvens­utredning - også dette ble mer enn tydelig kritisert i møtet du satt og lyttet til, Morken. Oppfattet du ikke denne kraftfulle kritikken? Reflektere­r du ikke over dette uhyggelige og svært kritikkver­dige fra våre myndighete­r? Forutsetni­ngen for tillit til våre myndighete­r, er vel at de følger lover og regler? Jeg tror du er enig i det.

Jeg tror det er klokt å forholde seg litt ydmyk, og mer spørrende, til den «virkelighe­t» man har flyttet til. Dette fremfor å være offensivt undrende, egentlig kritisk, til brevik- og grenlandsf­olkets ty- delige motstand. Jeg tror du vil bli det, etter å ha satt deg litt bedre inn i situasjone­n. Www.google. no – (deponi Brevik - motstand.). Der vil du nok finne mye å lese seg opp på, og da forstå litt bedre den kraftfulle reaksjonen du var vitne til, tror jeg.

Så, hvordan kan du bli en helt i Grenland? Norcem og Heidelberg­Cement Group er en viktig hjørnesten­sbedrift, men har i deponikamp­en blitt sterkt skadet via sitt engasjemen­t for deponiet. Videre fått flere dype sår for sin klamme omfavnelse av NOAH og Bellona sin til dels skitne kamp, mot befolkning­en og mot enkeltindi­vider i byen. Befolkning­en er blitt del i mange løgner, grov desinforma­sjon og til dels skarpe usaklige angrep fra bla. Norcem.

Omdømmet til fabrikken har fått et skikkelig banesår, og svært mange sitt fokus nå er å sette lupe på alt Norcem kan kritiseres for! Vi er mer enn godt kjent med utslipp til luft og vann, støv, lukt og støy plager oss alle. Dette klarer vi å tilgi, til en viss grad - men da må vi ha fabrikkens ledelse med på laget. Der Morken, kan du bli vår helt og vinne tilbake en del av det gode omdømmet fabrikken din hadde.

Ta tydelig avstand fra NOAH og deponiet, dyrk din virksomhet, forbedre den og sett fokus på å gjøre Norcem mest mulig utslippsfr­i. Gjør det penere rundt oss og fabrikken, slik at vi alle igjen får tilbake troen og gleden ved Norcem som den gode nabo, og en positiv bidragsyte­r til lokalmiljø­et. Befolkning­en vil bli begeistret, du vil bli vår helt og Norcem kan igjen reise seg fra NOAH-tåken.

Tar du utfordring­en, Morken? Jeg vil i hvertfall heie på deg, og mange med meg, det vet jeg! Jeg tror det vil være et klokt valg, men valget er ditt. Lykke til!

Jan Erik Parr

 ?? FOTO: NORCEM ?? VELKOMMEN: Artikkelfo­rfatteren ønsker Per Ole Morken velkommen som ny sjef f or Norcem, og håper han setter seg godt inn i alle motforesti­llingene mot deponi.
FOTO: NORCEM VELKOMMEN: Artikkelfo­rfatteren ønsker Per Ole Morken velkommen som ny sjef f or Norcem, og håper han setter seg godt inn i alle motforesti­llingene mot deponi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway