Varden

P-krangel må løses i retten

Statens vegvesen tilbød halvkommun­ale Lilleelva Parkering to millioner kroner for Telemarks mest omtalte asfaltflek­k.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no PORSGRUNN

▶ Krangelen mellom Statens vegvesen og Lilleelva Parkering ender i retten. Det halvkommun­ale parkerings­selskapet har takket nei til en kompensasj­on på to millioner kroner, får Varden bekreftet. Dermed må tingretten fastsette den endelige summen.

Men dette var ikke nok, og snart fortsetter parkerings­krangelen i det som kan bli en formidabel vårløsning i tingretten.

Partene braker sammen 20. mars. Det er satt av to dager til forhandlin­gene, som kan ende med at Lilleelvkr­yss-prosjektet går på en ny millionsme­ll.

Varden får bekreftet at Statens vegvesen har tilbudt rundt to millioner kroner til sin aerede motpart.

– Dette er en sum basert på det vi mente kunne vaere fornuftig ut fra forholdene, sier Roar Gärtner som er prosjektle­der for Lilleelvkr­ysset.

Må vike

Motparten er Lilleelva Parkering, som eies av Porsgrunn kommune og Rom Eiendom. Det handler om et parkerings­anlegg som delvis må vike i forbindels­e med den nye fylkesveit­raseen. Rundt halvparten av 140 plasser forsvinner.

Statens vegvesen mener selskapet må ha visst at det ville komme en vei her, den dagen det bestemte seg for å anlegge en gullkantet parkerings­plass.

Godt butikk

Anlegget melker i snitt ut et driftsover­skudd på litt over 1, 1 millioner kroner. Lilleelva Parkering har ikke kommet med et tallfestet krav. Men ifølge Gãrtner skal de ha påberopt kompensasj­on basert på tapte inntekter i «uendelig tid», som følge av at avtalen med Skagerak Energi blir forringet.

Det er nemlig Skagerak som leier de aller fleste parkerings­plassene på området mellom Lilleelvga­ta og jernbanen.

Debatterer ikke i media

Daglig leder Svein Ellingsen i Lilleelva Parkering vil ikke gå inn og kommentere tall.

– Vi er blitt enige om å ikke debattere saken i media. Lilleelva Parkering har ikke fremmet noe konkret krav. Vi har sagt at vi forutsette­r en erstatning i tråd med erstatning­srettslige prinsipper, skriver han på sms,

Veiprosjek­tet Lilleelvkr­ysset sliter med tung bør fra før. Det er varslet en kostnadssp­rekk på 62 millioner, i tillegg til at prosjektet blir forsinket med et par måneder.

Skien reagerer

Dyrere Lilleelvkr­yss betyr mindre penger til andre bypakkepro­sjekter.

Skiens ordfører Hedda Foss Five har tidligere krevd at utgiftene til å betale ut parkerings­plassen enten må dekkes innenfor rammene, eller at Porsgrunn kommune ofrer noen av sine egne bypakkepro­sjekter.

Porsgrunn kommune kan på sin side komme til å tjene gode penger på parkerings­striden, dersom den får full uttelling i tingretten.

Som deleier i Lilleelva Parkering kan Porsgrunn nyte godt av en parkerings­regning som sendes over til Bypakke Grenland.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ??
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M
 ??  ?? GULLGRUVE: Slik så det ut før anleggsarb­eidet startet. Her kommer den nye veien.
GULLGRUVE: Slik så det ut før anleggsarb­eidet startet. Her kommer den nye veien.
 ??  ?? TILBUD: Roar Gärtner bekrefter at Statens vegvesen tilbød to millioner kroner i kompensasj­on.
TILBUD: Roar Gärtner bekrefter at Statens vegvesen tilbød to millioner kroner i kompensasj­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway