Varden

Valgte Odd fremfor Vålerenga

Bilal Njie (19) kan vaere Odds nye Rafik Zekhnini.

- ▶ Nils-Tore Olsen og Tom Arne Borgersen sport@varden.no

Bilal Njie (19) ble presentert som ny Odd-spiller i går. Han valgte Odd fremfor Vålerenga, Lillestrøm, Sarpsborg og Stabaek.

I går ble Njie (19) presentert som ny Odd-spiller. Han var sterkt ønsket i Vålerenga, men takket i følge Dagbladet nei til tre tilbud fra klubben.

Samtidig var Lillestrøm, Sarpsborg og Stabaek alle ute etter angrepspil­leren. Han vraket dem alle. Oslo-gutten skrev i går under på en treårskont­rakt med klubben fra Telemark.

– Vi har skrevet treårskont­rakt med Bilal. Han kan spille over alt i angrepet, men vi henter han primaert som høyrekant, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo i forbindels­e med mandagens pressetref­f rett før kveldstren­ingen i La Manga.

Utenom det vanlige

Fagermo mener de har funnet en unggutt utenom det vanlige. Han er glad for at Odds tøffe satsing på unge spillere, år etter år, gir betaling utenfor Telemark også.

– Man trenger talenter som er litt utenfor det vanlige. Jeg er glad for at vi har fått det ryktet og renommé rundt utvikling av unge spillere, som igjen gjorde at Bilal skrev kontrakt med oss.

Var det vanskelig å få han til Odd.

– Agenten hans, som har vaert meget ryddig, ville at han helst skulle gå til en klubb som får frem unge gode spillere. Det er litt gøy at vi har fått det stempelet, slik statistikk­en viser at vi har vaert best på. Vi er selvfølgel­ig opptatt av telemarkin­ger, men når vi kan få et kjempetale­nt utenifra så sier ikke vi nei. Akkurat som med Torgeir Børven. Og det er spesielt morsomt at han velger Odd fremfor tre-fire andre eliteserie­klubber, som alle har jobbet hardt for å få han dit.

Nye Zekhnini?

Fagermo er sikker på at de vet hvilke kvaliteter 19-åringen har. – Bilal har veldig stor hurtighet, et bra rykk og generelt gode ferdighete­r. Han har i tillegg en høy utholdenhe­t. Jeg vet at han har vunnet utholdenhe­tstest i Vålerenga.

– Hvor bra nivå har han?

– Jeg tror han allerede er god nok til å gå inn på laget. Jan Frode (Nornes) har sett han mye i klipp og opptak, mens Martin Reier har sett han live. Dessuten har jeg snakket med både Kjetil Rekdal, Tom Nordlie og Morten Tandberg, som trente Vålerenga (var Ronny Deilas assistentt­rener) i fjor. Vi har sjekket mye. Alle sier at det er en kjempesign­ering.

– Den nye Rafik Zekhnini? – De som har sett han sier at han kanskje har større potensial enn Rafik. Men det gjenstår å se. Vi skal selvfølgel­ig ikke legge for mye press på han. Nå skal han få spille fotball. Han skal få tillitt til å komme inn i et Odd-lag som skal bruke slike spillere, og dermed få ut sitt potensial.

Spilletid i Spania

Odd-treneren håper å se han spille i La Manga.

– Han skal få spille det han trenger, men har ikke spilt fotball i januar så vi skal vaere forsiktige med han. Hvis det medisinske apparatet sier at han kan spille i en eller flere av de tre kampene i Spania, så vil Fagermo gi han spilletid.

– Spilte han i eliteserie­n i fjor? – Ja, en kamp eller to. I fjor var han tilbake etter kneoperasj­ons om holdt han ute i to sesonger.

Spilte en eller to

– Er dette apingen for Sigurd Hauso Haugen eller Riku Riski kan forsvinne ut?

– Ja, det gir en åpning – men jeg vet ikke om det er konkret interesse for noen av dem.

 ??  ??
 ??  ?? GLADE: Både Dag-Eilev Fagermo og Bilal Njie var glad for at 19-åringen har skrevet e
GLADE: Både Dag-Eilev Fagermo og Bilal Njie var glad for at 19-åringen har skrevet e
 ??  ?? PRESSETREF­F: Dag-Eilev Fagermo, Bilal Njie og Jan Frode Nornes.
PRESSETREF­F: Dag-Eilev Fagermo, Bilal Njie og Jan Frode Nornes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway