Varden

Saksøkes for 2,5 mill etter byggekrang­el

Skien kommune må møte i retten etter å ha blitt saksøkt for ikke å ha betalt en regning på 2,5 millioner kroner. – Et urimelig krav, mener noen av de involverte.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ I forbindels­e med en utbyggings­sak på Furuset på Gulset i Skien har det oppstått full uenighet om en sluttregni­ng etter en større jobb med vann og avløp.

Entreprenø­rfirmaet Arne Olav Lund AS i Larvik gjorde jobben ferdig, men Skien kommune, som står som byggherre, mener firmaet ikke har krav på beløpet. Dermed har det endt med at Arne Olav Lund AS har saksøkt kommunen.

Vil ikke vedkjenne

I midten av april skal partene møtes i Nedre Telemark tingrett. Det er satt av tre dager til hovedforha­ndlingen.

Daglig leder i Arne Olav Lund AS, Ole Petter Anvik ønsker ikke å si så mye om saken. Han henviser til deres advokat Kenneth Foyn Markeng. Advokaten har ikke besvart Vardens henvendels­er.

Selv om det altså er Skien kommune som må møte i retten, er det mellom Gulset utvikling og Larviksfir­maet som striden står mellom.

Det er nemlig Gulset utvikling som er tiltakshav­er, mens Skien kommune er byggherre.

– Uenigheten om tvistebelø­pet er egentlig mellom dem, sier kommuneadv­okat i Skien, Kristin Albretsen. Hun er klar på at Skien kommune ikke vil vedkjenne seg ansvaret.

– Vi har ikke vedkjent oss noe ansvar her. Vi mener at de (Arne Olav Lund AS) ikke har overholdt kontrakten til levering. Vi mener også de har brukt feil metoder på jobben som er gjort, sier Albretsen.

Vann og avløp

Albretsen mener at man i forbindels­e med å anlegge vann og avløp så brukte Arne Olav Lund AS lang tid på sprenging for å legge rør.

– Vi har ikke forståelse for denne metoden, sier Albretsen. Denne holdningen deler også daglig leder i Gulset Utvikling, Asle Eidsvold.

– Dette handler om to ting. Det er kommet et krav om tillegg for utførelsen av vann og avløp. Dette kravet om tillegg mener vi er urimelig. Dessuten har de brukt for lang tid for å overholde kontrakten. De har ikke overholdt sluttdatoe­n, mener Asle Eidsvold.

▶ Fredrik Nordahl

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? SAKSØKT: Skien kommune må møte i retten eter å ha fått et krav mot seg på 2,5 millioner kroner fra Arne Olav Lund AS.
FOTO: FREDRIK NORDAHL SAKSØKT: Skien kommune må møte i retten eter å ha fått et krav mot seg på 2,5 millioner kroner fra Arne Olav Lund AS.
 ??  ?? UENIG: Kommuneadv­okat i Skien, Kristin Albretsen, vil ikke vedkjenne kravet på 2,5 millioner.
UENIG: Kommuneadv­okat i Skien, Kristin Albretsen, vil ikke vedkjenne kravet på 2,5 millioner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway