Varden

Måtagrepom­natta

Det lot seg ikke gjøre å klippe traerne på dagtid. Dermed ble det nattskift for fire ansatte i attførings­bedriften Grep.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

▶ – Denne jobben må gjøres når det er lite trafikk. Dette er ikke noe problem, det er jo ikke så ofte vi må jobbe om natta. Krever oppdraget det, så stiller vi, sier Rune Grønnvold, ansatt i Grep.

Sammen med Erik Gjerde, Rolf Martin Johannesse­n og Thomas Slettene har han den siste tiden brukt mange timer ute i felten.

– Jeg er imponert over disse gutta som villig stiller opp, selv om det er midt på natta. De er helt rå til å stå på, skryter Jørn Austad, arbeidsled­er Grenland.

Han er selv med ut.

– Dette konkrete oppdraget var klipping av traer langs Hesselberg­s gate, Rektor Ørns gate og på Skotfoss. Vanligvis utfører vi tre-klipping på dagtid, men vi må jobbe natta på steder der vi må stenge av veien slik at vi kan ha bilen stående der, sier Austad.

– Dette dreier seg om mange traer og krever kursing for skilting, arbeid langs veg og generell HMS. Alle våre folk har de nødvendige kurs for å vaere kvalifiser­t for dette. Vi har hele tiden tett kontakt med oppdragsgi­ver vedrørende sikkerhet og vi melder inn avvik når noe dukker opp, Truls Woxen, driftslede­r Grep Porsgrunn.

Mye jobb og mange traer

i Grep

Denne natta holdt teamet på til klokken 06.30.

– Vi fikk klippet en 16–17 traer i Hesselberg­sgate. Det er mye jobb og mange av traerne er fulle av kvist, noe som gjør at det tar lengre tid, sier Austad.

De regner med å bruke et par uker på hele oppdraget.

Stort oppdrag

Oppdraget er en forlengels­e av at Grep håndterer vedlikehol­d av grøntareal­er langs 50 mil vei for Mesta hver uke.

– Dette er et oppdrag Mesta nå håndterer for Statens vegvesen, og hvor vi igjen er underlever­andør på tjenester som gressklipp­ing, søppelpluk­king, rydding av brøytestik­k, maling og vedlikehol­d av støyskjerm­er, rydding av «dumpingpla­sser» med søppel blant annet, forteller Woxen. Dette sysselsett­er cirka åtte personer gjennom hele sommerseso­ngen og strekker seg fra Skien til Siljan og fra Lunde til Drangedal.

– Dette er jo en nyttig erfaring og fint å ha på en cv med tanke på nye utfordring­er senere, selv om det nå kan vaere en både kald og våt «fornøyelse» med treklippin­g på nattetid midt på vinteren, avslutter Woxen.

▶ Tone Lensebakke­n

 ?? FOTO: GREP ?? NATTSKIFT: Grep hadde oppdraget med å klippe trae arbeidsled­er Jørn Austad. rne lang Hesselberg­sgate i Skien. Da ble det nattskift på Rune Grønnvold, Erik Gjerde, Rolf Martin Johannesse­n, Thomas Slettene og
FOTO: GREP NATTSKIFT: Grep hadde oppdraget med å klippe trae arbeidsled­er Jørn Austad. rne lang Hesselberg­sgate i Skien. Da ble det nattskift på Rune Grønnvold, Erik Gjerde, Rolf Martin Johannesse­n, Thomas Slettene og
 ??  ?? KVISTKLIPP: Grep håndterer vedlikehol­d av grøntareal­er langs 50 mil vei hver uke. Nå er det klipping av trae r som er på agendaen.
KVISTKLIPP: Grep håndterer vedlikehol­d av grøntareal­er langs 50 mil vei hver uke. Nå er det klipping av trae r som er på agendaen.
 ??  ?? STOPP: Erik Gjerde i aksjon under klippingen.
STOPP: Erik Gjerde i aksjon under klippingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway