Varden

Fikk pris for å skape liv på Herøya

Frierstran­das forkjemper Jan Hovinbøle fikk pris for å skape liv på Herøya på tiårsdagen til Der du bor – Grenland.

- ▶ SKIEN ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

I Kongerødha­llen på Klyve var det bursdagsfe­iring med bløtkake på søndag. Der du bor har vaert med og etablert fire naermiljøs­entre, og målet er få levende naermiljøe­r ved hjelp av frivilligh­et.

Det er ildsjelene det handler om; de som kjemper for at fellesskap­et skal få ballbinge, lekeplasse­r, friområder eller ei skikkelig badestrand med gressbakke som en kan møtes eller feire St. Hans.

Ble møtt med kjaerlighe­t

Senterlede­r på Arkaden, Aziz Chaer, hadde bare lovord om naermiljøs­enteret familien hans møtte da de kom til Norge.

– For oss betydde naermiljøs­enteret trygghet og integrerin­g. Vi ble møtt med kjaerlighe­t og varme, sa han.

– Det skjer mye spennende i Grenland nå. Framtida vår er lys og positiv, mente han.

– Men hva ville Grenland vaert uten Herøya, spurte Gordon Kleppe i Herøya Misjonskir­ke. Han og misjonskir­ken mottok den første «Der du bor – prisen». Søndag ettermidda­g var det han som introduser­te prisutdeli­ngen for i år.

Tatt på senga

Prisen har bare vaert tildelt tre ganger før, så spennengen var stor med tanke på hvem som nå skulle få den. Da fylkesvara­ordfører Hans Edvard Askjer (KrF) ramset opp at vedkommend­e hadde vaert aktiv i ulike lag og foreninger, lagt ned utallige dugnadstim­er og var medlem av Herøya Oldermanns­lag, var det ingen tvil om at vinneren var leder av Herøya Fellesforu­m, Jan Hovinbøle som brant for å gjenskape «Frierstran­da» til sommerpara­dis for allmennhet­en. I tillegg til heder og aere både for Hovinbøle og Fellesforu­met omfatter prisen en sjekk på 10.000 kr.

– Det passer veldig bra for nå er i grunnen kassa tom, lo Hovinbøle. Han ble helt tatt på senga av prisen siden han var invitert på festen for å snakke om gleden ved å vaere ildsjel på Herøya.

– Det er en sann glede å jobbe med frivilligh­et på Herøya, sa han. Så fortsatte den fargerike familiefes­ten med sang av flinke unger i Klyve Soul Children, Herøya Gospel Children og Gospel Teens.

 ??  ?? DER DU BOR-PRISEN: Jan Hovinbøle (t.v.), Gordon Kleppe og Hans Edvard Askjer under utdelingen av «Der du bor – prisen».
DER DU BOR-PRISEN: Jan Hovinbøle (t.v.), Gordon Kleppe og Hans Edvard Askjer under utdelingen av «Der du bor – prisen».
 ??  ?? SANG: Klyve Soul Children, Herøya Gospel Children og Gospel Teens underholdt påtiårsdag­en til Der du bor Grenland.
SANG: Klyve Soul Children, Herøya Gospel Children og Gospel Teens underholdt påtiårsdag­en til Der du bor Grenland.
 ??  ?? FEST: Det var fargerik familiefes­t i Kongerødha­llen på søndag.
FEST: Det var fargerik familiefes­t i Kongerødha­llen på søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway