Varden

Skal få NFK i enda bedre form

- Bjorn.borge@varden.no

Notoddens nyeste signering holder til på Skagerak Arena, men skal hverken score mål eller foreta de susende taklingene. Hun kan likevel bli en nøkkelpers­on for NFK.

Louise Rodgers Holte skal to dager i uka bistå som fysisk trener, i prosjektet som skal ende med at Notodden etablerer seg som 1. divisjonsk­lubb.

Passer godt inn

– Hun har vaert i og rundt idrettsmil­jø og fotballspi­llere i mange år, og har stor erfaring med fotballfys­iologi. Samtidig er Louise nysgjerrig og opptatt av å laere mer, og passer veldig godt inn i det vi jobber med, sier NFK-trener Kenneth Dokken.

Rodgers Holte jobber som fysisk trener, mental trener og studiekoor­dinator ved Toppidrett­sgymnaset i Telemark. Hun tok topptrener­utdannelse fra 2014 til 2016, og er mental trener for Rafik Zekhnini, Viljar Røsholt Myhra og flere.

Ble fristet

Forrige sesong bisto hun Tommy Svindal Larsen litt i Pors, og TiT-treneren var ikke vanskelig å overtale da henvendels­en kom fra NFK.

– Kenneth ringte meg for et par uker siden. Det endte med at jeg tok en tur, traff folk og ble litt kjent med både klubben og anlegget. En fin klubb med hyggelig miljø og spennende tid i vente. Det fristet meg, sier Rodgers Holte.

Trigges av det

NFKs siste tilskudd vedgår at toppfotbal­l trigger henne. I fjor var hun på treningsle­ir med Sandefjord, men forteller at linken til Vestfold kokte bort da trener Lars Bohinen satte kurs for Ålesund.

– Notodden og 1. divisjon blir spennende. Jeg gleder meg til å jobbe med denne gjengen, sier Rodgers Holte.

Full score

Dokken forteller at siste tilskudd i trenerteam­et hadde full score på de «levereglen­e» klubben har nedtegnet og ønsker å etterleve når det gjelder ansettelse­r.

– Positivite­t, respekt, ydmykhet, dedikert og sult. Louise matcher perfekt på alle disse.

Primaert er TiT-treneren ansatt som fysisk trener, men Dokken ser at hun har kompetanse som strekker seg bredere enn som så.

– Når det er snakk om to dager ukentlig, vil det selvsagt begrense noe når det gjelder kapasitet. Men er det noen her som har behov for også å snakke med Louise om litt andre ting, ville det jo vaert dumt om man ikke benyttet den muligheten.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? IFORM: Louise Rodgers Holte er med Odd til La M anga, men er en del av Notoddens trenerteam. To dager i uka skal hun ha ansvar for den fysiske treningen.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN IFORM: Louise Rodgers Holte er med Odd til La M anga, men er en del av Notoddens trenerteam. To dager i uka skal hun ha ansvar for den fysiske treningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway