Varden

Jakter pararekrut­ter

Olympiatop­pen er sikker på at potensiale­t er mye større enn det faktiske antallet utøvere innen paraidrett. Nå inviteres det til samling i Skien.

- Bjorn.borge@varden.no

▶ Den første helgen i februar er det pararekrut­ter som står i sentrum i Skien Fritidspar­k.

Håpet er at enda flere som har en drøm om paralympis­k deltakelse kan bli oppdaget av Olympiatop­pen.

– Målet er selvsagt å få tak i flere utøvere. Både dem som ønsker å satse mer på idretten sin og de nyskadde, som kanskje ikke helt vet hvilke muligheter de har innen idretten, sier Jorunn Horgen.

Regionsavd­elingen av Olympiatop­pens Røst, som favner Telemark, Vestfold og Buskerud, ønsker å tilby en samling der man både får oppfølging og veiledning innen egen idrett, samt forsøke andre.

– Svømming, bordtennis, rullestolt­ennis, friidrett, sittevolle­yball og roing, opplyser arrangemen­ts- og konseptutv­ikler i Skien Fritidspar­k, Haagen Gjems, som er veldig glad for at Olympiatop­pen velger Skien.

Har ambisjoner

– Vi har hatt samlinger med paraidrett her også tidligere, og ønsker at Olympiatop­pen kan vaere med og utvikle vårt konsept i Skien Fritidspar­k samtidig som det utvikler dem, sier Gjems.

Fritidspar­ken har god erfaring med Grenseløse Idrettsdag­er, som er et breddetilb­ud til personer med nedsatt funksjonse­vne.

Samlingen 3. og 4. februar er rettet mot dem som har ambisjoner innen idretten, og kan vaere et første, regionalt steg mot landslag og tyngre satsing.

– Vi har hatt nasjonalt, men ikke regionale samlinger før. Dette blir noe helt nytt for alle, sier Horgen, som har alliert seg med sportslige fagfolk som instruktør­er og motivatore­r.

Årets utøver

Blant annet skal svømmeren Andreas Bjørnstad, som omtrent gjorde rent bord under VM på slutten av fjoråret, vaere til stede.

Han er også kontaktper­son for dem som vil søke om plass under samlingen.

– For oss blir dette også en kartleggin­g av det arbeidet som gjøres med talentutvi­kling i de forskjelli­ge saerforbun­dene, sier Horgen, som synes Skien Fritidspar­k er midt i blinken.

– Stedet er veldig godt egnet, med alt man trenger innenfor korte avstander. Der har man dessuten vaert flinke og kommet med tiltak, som de grenseløse idrettsdag­ene.

Ikke for sent

Gjems understrek­er at fritidspar­ken ønsker å vaere for alle.

– Vi henger med på utviklinge­n, og mener å ha logistikk som er brukervenn­lig for både funksjonsh­emmede og -friske. Det håper vi selvsagt at enda flere oppdager, sier parkens mann, og legger til at parketten i flerbruksh­allen nå er merket slik at den har ferdige baner til rullestolr­ugby.

Gjems oppfordrer alle innenfor målgruppen til å benytte seg av muligheten i februar.

Den målgruppen er egentlig 16–23 år, men fleksibel, understrek­er Horgen.

– Om det er tre til fem år utenfor, er det fortsatt snakk om unge voksne. Det er disse vi ønsker å bli kjent med.

Påmeldings­fristen var egentlig 10. januar.

– Men det er fortsatt ledige plasser. Bare gå inn på Olympiatop­pens sider og fyll ut påmeldinge­n, sier Horgen.

▶ Bjørn Borge

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, NTB SCANPIX ?? KONTAKT: Svømmer Andreas Bjørnstad ble «årets mannlige funksjonsh­emmede utøver» under Idrettsgal­laen. Han er kontaktper­son for samlingen i Skien.
FOTO: JON OLAV NESVOLD, NTB SCANPIX KONTAKT: Svømmer Andreas Bjørnstad ble «årets mannlige funksjonsh­emmede utøver» under Idrettsgal­laen. Han er kontaktper­son for samlingen i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway