Varden

82 år gammel – men holder fortsatt koken

Olav Kaasin fra Melum har holdt på med hest hele livet. I går presentert­e han en ny vinner på Klostersko­gen.

-

▶ PÅ 70-tallet husker nok mange ham som mannen bak Kitty Dillon. Ei hoppe som tok mange seirer sammen med «Kongen av Klostersko­gen», Asbjørn Mehla.

I går var det fire år gamle Gyri Jerven som tok sitt livs første seier sammen med Eirik Høitomt.

Like moro

Tidligere har 82-åringen hatt flere gode hester som har vunnet mange løp.

Selv om han etter hvert har blitt godt voksen kjører han hest hver dag, i tillegg til at han måker bokser.

– Det er alltid moro å vinne løp, og jeg synes det er like moro nå som det var i «gamle dager» også. Vi legger jo ned mye arbeid i hestene, og derfor er det jo moro når det går bra.

– Broren Gyri Gutten vant også løp i Sverige her om dagen, og dermed fikk vi en oppdretter­seier også, smilte hestekaren fra Melum.

Solid stallform

Hestene til Alexander Heisholt er i flott form. Lørdag ble Pleasetell­mewhattodo god annen i V75. I går viste han fram Make Me som tross reise utvendig for lederen til slutt vant sikkert i V65-4.

På de fire første startene for Heisholt har den lille hoppa tatt to annen og to seirer. Begge de to siste startene har endt med seier for Make It Happen-datteren.

Kusken Dag Sveinung Dalen skrøt da også av Heisholt etter løpet.

– Han har hestene i veldig fin form, og er en skikkelig hestekar, også som kusk.

I samme løp ble Rock The Boat annen, mens Riverside Star tok fjerdeplas­sen etter solid avslutning.

Forvandlin­gsnummer

Engas Odelsjente har blitt ti år gammel, men er bedre enn noen gang. I går tok hun årets første seier, etter at hun ble annen i V75 gangen før.

Anette Frønes satset på tet denne gang, og hoppa svarte villig opp helt hjem.

– For første gang prøve jeg i tet. På siste bortre var hun litt uvillig, men tok tak i det igjen i siste sving. Jeg var imidlertid ikke sikker på seier før vi var i mål, smilte seierskusk­en.

Eier Tonje Johannesen selvsagt også fornøyd.

– Jeg prøver først og fremst å holde humøret oppe på henne. Hun er jo ti år gammel. Derfor lar jeg henne gjøre mest mulig som hun vil i trening.

Anette Frønes var også først i mål i V65-6 med Kemas Starlight. Det drøyde med løpsresult­atet fordi kusken bak annenheste­n i mål Renate Aarlie mente hun ble sjenert to ganger underveis. Dommerne valgte å høre på sistnevnte og disket hoppa fra seieren.

▶ sport@varden var

 ?? BEGGE FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? FØRSTE SEIER: Gyri Jerven tok sitt livs første seier til stor glede for eier og trener Olav Kaasin. Eirik Høitomt kjørte fireåringe­n.
BEGGE FOTO: HESTEGUIDE­N.COM FØRSTE SEIER: Gyri Jerven tok sitt livs første seier til stor glede for eier og trener Olav Kaasin. Eirik Høitomt kjørte fireåringe­n.
 ??  ?? TET HELE VEIEN: Engas Odelsjente liker seg best med ryggløp, men i går vant hun fra tet sammen med Anette Frønes.
TET HELE VEIEN: Engas Odelsjente liker seg best med ryggløp, men i går vant hun fra tet sammen med Anette Frønes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway