Varden

Elvis-trioen inntar 90 kirker

- (NTB)

Samtidig som Elvis-tolkerne Vidar Busk, Paal Flaata og Stephen Ackles er klar til å legge ut på en 90 kirkers turné med gospellåte­ne kongen selv likte å synge, kommer også albumet.

Under tittelen «A thing called love – The Gospel Album» slipper plateselsk­apet Grappa nå ut 12 låter som de tre gjør alene eller sammen. Her er for eksempel «You’ll Never Walk Alone» sunget «slik den skal synges», ifølge Paal Flaata, som nylig påpekte overfor NTB:

– Det er en veldig fin, gammel spiritual som mange forbinder med fotball, men det er helt feil.

Å høre på platen som slippes neste uke blir også «Saved», «A Thing Called Love», «In My Father’s House», «Milky White Way», «Where No One Stands Alone», «Reach Out to Jesus», «We Call On Him», «Run On», «Where Did They Go, Lord», «Without Him» og «An Evening Prayer».

– Elvis elsket gospelmusi­kk, og for en glede det er å gjøre disse låtene, sa Stephen Ackles.

De tre profilerte musikerne plukket ut sine egne favoritter – i forlengels­en av Elvis-hyllestene de har gjort live de siste årene. Med medvirknin­g av lokale kor spilles kirkekonse­rtturneen «In Memory Of Elvis Gospel» med ett unntak, en frimurerlo­ge, i kirker. Det synes Paal Flaata er en sterk opplevelse:

– Det er annerledes, nakent. Du står på gulvet, ikke på en scene, og ser folk rett i øynene. Jeg er ikke religiøs, men det åndelige og høytidsste­mte har jeg talent for.

Vidar Busk sier de med et stort band og blåserrekk­e i ryggen gjør sin egen tolkning av sangene når turneen drar i gang neste uke – samtidig med plateslipp­et.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? ELVIS I KIRKEN: Busk, Flaata og Ackles er klare med kirketurné og nytt album.
FOTO: NTB SCANPIX ELVIS I KIRKEN: Busk, Flaata og Ackles er klare med kirketurné og nytt album.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway