Varden

Vil skrote byutrednin­g

– Byutrednin­gen har ingen løsninger, Den bør skrotes, synes Tomas Bakken i Bypartiet.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

Torsdag håper Bakken folk møter opp på et åpent informasjo­nsmøte om Byutrednin­g Grenland. Møtet skal holdes på Clarion Collection Hotell Bryggepark­en, der Eva Preede fra Statens vegvesen skal informere om konklusjon­ene i byutrednin­gen som Jernbanedi­rektoratet og Vegvesenet i hovedsak står bak.

Skaper flaskehals­er

– Det hadde vaert ålreit å få litt temperatur det møtet, håper gruppelede­ren i Bypartiet. Han har ikke noe imot de statlige midlene som kommer med bypakker og belønnings­midler, bare de brukes for å løse trafikkpro­blemer istedenfor å skape nye flaskehals­er.

– Hvem husker ikke Drammen?

– Nå blir det firefelts vei inn til hver side til Porsgrunn, uten at det gjøres noe med trafikken gjennom byen. Da skapes en ny flaskehals. Hvem husker ikke hvordan det var å komme til Drammen i gamle dager? Da var det motorvei på hver side, men gjennom byen var køkaos. Det er ingen helhetlig løsning for trafikken gjennom Grenland i den nye utredninge­n. Det skuffer meg, sier Bakken etter at Bypartiet har studert utredninge­n.

Trommedals­vegen

– Hvorfor prioritere­s en dobbeltløp­et tunnel med et veldig tynt trafikkgru­nnlag ved Kjørbekk, mens det ikke gjøres noe med områdene som har de store trafikkmen­gdene? Er det riktig å bruke to milliarder i neste bypakke på strekninge­n fra Geiterygge­n eller Skyggestei­n og ned Kjørbekk og Menstadbru­a når behovene er så skrikende andre steder? Vi har veldig sans for å løsningen til Krio og Hans Rønning om Trommedals­vegen, sier Bakken.

– Får lite igjen

– Utredninge­n sier selv at den foreslåtte løsningen i nord er ulogisk. Det er et overdreven­t riksveifok­us. Riksvei 36 sluker 77 prosent av budsjettet – til fire prosent av trafikken. Og Skien får veldig lite igjen for dette i form av løsninger, mener Tomas Bakken.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? IKKE FORNØYD: Gruppelede­r Tomas Bakken i Bypartiet er ikke fornøyd med Byutrednin­g Grenland. Å bruke to milliarder kroner på fire prosent av trafikken, synes han er underlig.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD IKKE FORNØYD: Gruppelede­r Tomas Bakken i Bypartiet er ikke fornøyd med Byutrednin­g Grenland. Å bruke to milliarder kroner på fire prosent av trafikken, synes han er underlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway