Varden

Solberg skal lede Karten

– Det har aldri vaert enklere å bestemme seg, sier Jørgen Solberg om å bli ny leder i Kartfestiv­alen.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Jørgen Solberg, Treungenfe­stivalens «far», har sagt ja til også å lede Kartfestiv­alen på Gvarv framover.

Han er kjent for å ha bygget Treungenfe­stivalen stein for stein gjennom mange år. Nå ser Jørgen Solberg (45) fram til også å lede Kartfestiv­alen. Onsdag ble Solberg presentert som ny leder av festivalen der han overtar 75 prosent av aksjene. De resterende aksjene eies av Sauherad kommune (20 prosent) og Gvarv idrettslag (5 prosent).

Vil ikke forandre Kart

Solberg har blinket ut helga 24.–25. august som sin første Kart-helg på Gvarv. Som Varden tidligere har skrevet vil Farstadpar­ken fortsatt vaere stedet der festivalfo­lket møtes.

Årets Treungenfe­stival arrangeres tre uker før Jørgen Solberg skal levere sin første Kartfestiv­al.

– Er det aktuelt å la artister fra Treungenfe­stivalen også spille på Kartfestiv­alen?

– Treungenfe­stivalen er en festival der mange «standardba­nd» deltar annethvert år. Kartfestiv­alen opplever jeg som en festival med en annen musikkprof­il. Denne musikkprof­ilen ønsker jeg å videreføre på en god måte, sier Jørgen Solberg.

Fersk avtale i boks

Avtalen mellom Kartfestiv­alen og Solberg ble landet nylig.

– Sist fredag ble vi enige om avtalen som innebaerer at Solberg blir leder for Kartfestiv­alen og videreføre­r festivalen, opplyser Jo Henning Kåsin.

Avtroppend­e styreleder i Kartfestiv­alen, Øyvind Dahle, sier at han og resten av den mangeårige Kart-kjernen er veldig glad for at Solberg nå kommer inn.

– Dette har vi tro på. Her er én som virkelig vil og som har den samme ånden som vi selv har opplevd. Han vil først og fremst inn og skape noe, sier Dahle.

Har vaert langt nedpå

Eva Rismo ser «restarten» av Kartfestiv­alen som en god ting for Gvarv og Telemark.

– Og det er veldig bra for oss som har brent for festivalen. Vi trengte å få inn noen som ser festivalen for hva den har vaert, men også for hva den kan bli. Jørgen vil tilføre noe nytt som jeg tror publikum vil sette pris på, sier Rismo.

– Vi var langt nedpå da Bjørn Thore (Andreassen red.anm.) døde. Det er Jørgens fortjenest­e at vi fikk tilbake håpet og litt av den gamle entusiasme­n, sier hun.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? TILBAKE: Som Varden skrev tidligere denne uka er Kartfestiv­alen tilbake i 2018. Her irske Tupelo på Kart-scenen.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT TILBAKE: Som Varden skrev tidligere denne uka er Kartfestiv­alen tilbake i 2018. Her irske Tupelo på Kart-scenen.
 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? BEGYNNELSE­N: Jan Birger Akerhaugen, Thomas Helgaseth, Øystein W. Odden og John Olav Hovde spilte på Kart i 2005.
FOTO: FREDRIK NORDAHL BEGYNNELSE­N: Jan Birger Akerhaugen, Thomas Helgaseth, Øystein W. Odden og John Olav Hovde spilte på Kart i 2005.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? FOLKEFEST: Her fra Kart’n i 2016.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT FOLKEFEST: Her fra Kart’n i 2016.
 ??  ?? OVERTAR KARTFESTIV­ALEN: Jørgen Solberg (nummer to fra høyre) er mannen som skal lede Kartfestiv­alen videre. Jo Henning Kåsin (f.v.), Eva Rismo og Øyvind Dahle er glade for at festivalen får en ny motor.
OVERTAR KARTFESTIV­ALEN: Jørgen Solberg (nummer to fra høyre) er mannen som skal lede Kartfestiv­alen videre. Jo Henning Kåsin (f.v.), Eva Rismo og Øyvind Dahle er glade for at festivalen får en ny motor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway