Varden

Flere steder er aktuelle

- Nils.skumsvoll@varden.no

Det er mange som ser positivt på forslaget om å lage skøytebane i Skien sentrum. Det store spørsmålet er hvor den eventuelt skal ligge, og hvem som kan vaere med på å betale for moroa.

Det har tidligere blitt lansert flere ideer om mulige skøytebane­r i byen. Blant annet i Kverndalen, ved Ibsenhuset, og utenfor Arkaden. Rådhusplas­sen har også vaert aktuell. Konklusjon­en for sistnevnte forslag var imidlertid at plassen skrånet for mye, og at det ville vaere fare for at vann kunne renne ut i rundkjørin­gen foran rådhuset og skape farlige situasjone­r. Planen ble dermed skrinlagt.

Spennende forslag

For temmelig nøyaktig ett år siden kom styret for Ibsenhuset med et forslag om å anlegge en skøytebane i parken utenfor kulturbygg­et. Det er ikke gått i glemmeboke­n. Styreleder for Ibsenhuset og Appolitike­r Roger Hegland tok opp spørsmålet på nytt før jul, og venter spent på hva som blir utfallet når saken skal behandles videre. Den 14 februar kommer virksomhet­sleder i Larvik, Arne Nicander til Skien for å dele sine erfaringer med hovedutval­g for klima, miljø, naering og friluftsli­v.

– Jeg mener det kan vaere med på å gjøre sentrum mer attraktivt, og stilte spørsmålet som styreleder for Ibsenhuset. Det har jo kommet mange spennende forslag om hvor banen kunne ligge. Nå ligger ballen hos administra­sjonen, så får vi se hvordan det går. Jeg synes det er veldig interessan­t å se hva de har klart å få til i Larvik, der kommune og naeringsli­v har samarbeide­t og delt på kostnadene, sier Hegland til Varden.

Utvalgsmed­lem Marco Gozzi (MDG), synes også forslaget er spennende.

– Det viktigste med lokaliseri­ng av en slik bane må vaere tilgjengel­ighet og synlighet. I utgangspun­ktet bør tiltaket vaere gratis. Finansieri­ng av prosjektet bør kunne finnes gjennom et samarbeid mellom det offentlige, Skien by og andre private aktører.

– Bryggepark­en, Dizzie Tunesplass eller Kverndalen, mener utvalgsled­er Geir Arild Tønnesen (V) er mest aktuelt.

Må sikre driftskost­nader

Mette Gundersen, byutviklin­gssjef i Skien kommune, kan avsløre at de jobber med å finne en løsning for en skøytebane som en del av handlingsp­rogram for Skien sentrum 2020.

– Selve investerin­gen tror jeg vi skal få til. Nå gjenstår det å se hvordan driften skal sikres økonomisk, og da er det spennende å høre hvordan de har løst det i Larvik. Vi forsøker å få med noen aktører som kan vaere med å betale for dette, men har bare så vidt kommet i gang, sier Gundersen.

Kathrine Nakken i Skien by har også fått med seg suksessen i Larvik, og skal besøke skøytebane­n neste uke.

– Vi er veldig positive til skøytebane. Hvor den skal ligge og hvordan driften skal finansiere­s må vi jo komme tilbake til, men vi håper mange er villige til å vaere med på et spleiselag.

▶ Nils Skumsvoll

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? GRATIS: I Larvik har de gratis utlån av skøyter, noe som har gått helt problemfri­tt uten svinn eller haerverk så langt.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN GRATIS: I Larvik har de gratis utlån av skøyter, noe som har gått helt problemfri­tt uten svinn eller haerverk så langt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway