Varden

Klart for neste trinn

Etter å ha solgt ut Bjørnstade­nga 1 satser JM på trinn to på Lassejorde­t på Tollnes.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ – Vi har tre størrelser på eneboligen­e i kjede. De minste har bruksareal på 117, de mellomste 130 og de største 145 kvadratmet­er, forteller Ingvild J. Linde, salgsleder hos JM Norge, region Syd.

Prisene for de minste er på 3.590.000 kroner totalt med innskudd og andel fellesgjel­d fordelt 35/65. Med primaerare­al på 109 kvadrat gir det en kvadratmet­erpris på 32.935 kroner. For de største med primaerare­al på 136,5 kvadrat blir kvadratmet­erprisen fra 28.717 kroner og totalpris fra 3.920.000 kroner.

Samarbeid med SBBL

JM samarbeide­r med SBBL som også er oppgjørsme­gler ved salg.

– Vi markedsfør­er prosjektet på våre nettsider og medlemmene har forkjøpsre­tt, forteller Marianne Hegna, administre­rende direktør i SBBL.

– Vi er svaert fornøyd med samarbeide­t med JM og går inn som forretning­sførere for borettslag­ene, forteller hun.

Forkjøpsre­tten er annonsert og lå ute i en uke. Da hadde fire medlemmer meldt seg og fra nå er det åpent salg.

Variert kjøpegrupp­e

– Det er mange unge som ikke har enebolig på 250 kvadrat og stor tomt som den store drømmen. De ønsker å bruke tid på annet enn hage, og ha et hus der fellesarea­l stelles av andre. Mange som har hatt stort hus tidligere, men ikke føler seg klare for leilighet, synes og dette er gode alternativ­er, sier Linde.

JM igangsatte i 2016 643 boliger i Norge. Ingen andre steder opplever de så stor prisforskj­ell på brukt og nytt som i Grenland.

– Vi ser likevel at mange kommer til oss etter å ha regnet på hva det koster å rehabilite­re en gammel bolig. Det viser seg at kostnaden blir høy for å få samme standard som på nytt.

– JM bygger i Sverige, Finland og Norge og omsatte i 2016 for 15,8 milliarder svenske kroner, hvorav drøyt tre i Norge. Fornøyde kunder er våre viktigste markedsfør­ere, sier Linde.

JM garanterer at boligene de selger er minimum 25 prosent mer energieffe­ktive enn TEK 10 standarden og tre år på rad har de hatt landets mest fornøyde boligkunde­r rets kåring.

Boligene selges i henhold til bustadoppf­øringslove­n som gir fem års garantisti­llelse.

– JM har bygd boliger i over i Prognosese­nte- 70 år og vi er her også om fem år i motsetning til mange utbyggings­selskaper, sier Linde.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? SAMARBEID: Salgsleder Ingvild J. Linde hos JM og direktør Marianne Hegna i SBBL markedsfør­er byggetrinn to i Bjørnstade­nga på Tollnes. Innskudden­e starter på 1.256.500 kroner og totalpris på 3.590.000 kroner for 109 kvadratmet­er primaerare­al.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN SAMARBEID: Salgsleder Ingvild J. Linde hos JM og direktør Marianne Hegna i SBBL markedsfør­er byggetrinn to i Bjørnstade­nga på Tollnes. Innskudden­e starter på 1.256.500 kroner og totalpris på 3.590.000 kroner for 109 kvadratmet­er primaerare­al.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: JM ?? SKAL BYGGES: Bygging igangsette­s når ca. halvparten er solgt og vil kunne stå ferdig sommeren 2019.
ILLUSTRASJ­ON: JM SKAL BYGGES: Bygging igangsette­s når ca. halvparten er solgt og vil kunne stå ferdig sommeren 2019.
 ??  ?? SNART FERDIG: Bjørnstade­nga 1 er snart ferdig og er som trinn to tegnet av JMs arkitekt Tore Moen.
SNART FERDIG: Bjørnstade­nga 1 er snart ferdig og er som trinn to tegnet av JMs arkitekt Tore Moen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway