Varden

Vil bygge høyere

40 leilighete­r planlegges i SKK-bygget. Men vil kommunen akseptere en ekstra etasje og balkonger utmotgata?

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ PORSGRUNN De gamle SKK-lokalene i Storgata 159, skal bli til leilighete­r, men det skal fortsatt vaere naeringsvi­rksomhet på gateplan. Der beholder man dagens materiale, mens resten av fasaden bliravubeh­andlettre.

Bygården får en etasje ekstra, slik at det totalt blir plass til 40 leilighete­r.

Prosjektet har vaert et langt lerret å bleke for utbyggerne som har jobbet med saken i halvannet år. Det store stridseple­t var balkonger på det gamle bygget, spesielt ut mot Storgata.

Løser balkongpro­blemer?

– Nå håper vi å ha funnet en løsning, sier seniorarki­tekt Katrina Urbanik i Miris Eiendom.

Det blir «mobile» balkonger mot Storgata. Disse skal kunne trekkes inn og ut. Det er snakk om såkalte Bloomframe. Når man åpner vinduene så glir det ut en balkong på 1,3 x 1,9 meter.

Hun forteller at de ønsker å føre tilbake til hvordan gamle Floodegård­en var før den, etter brannen i 1951, ble erstatte med dagens.

– Det er dyrt å bygge om en gammel bygård. For at prosjektet skal gå i pluss, er man dermed avhengig av en ekstra etasje, men bygget blir fortsatt lavere enn nabobygget, sier Urbanik og sikter til det nye Skagerak-bygget. – Det er på en måte de fire toppleilig­hetene som skal finansiere prosjektet, sier hun.

– Vi ønsker å bruke ubehandlet tre på fasadene, beholde Porsgrunnm­armoren i første plan samt tilføre mer av denne i vinduskarm­ene og andre steder i bygget.

Miris Eiendom har nå sendt over prosjektet til kommunen. Målet er å få gjennomsla­g for en regulering­splan som gjør at de omsider kan gjøre kontorbygg­et om til boliger.

– De har vaert mye fram og tilbake, erkjenner direktør Svein Harald Olavsen i Miris Eiendom.

Forandring­er

Han viser til at Floodegård­en har forandret uttrykk opp gjennom årene.

– Det kan ikke bare vaere sånn det alltid har vaert. Vi må gjøre det slik at folk har lyst til å bo der. Og når du ser deg rundt i området, så er det mange bygg som er moderne. Vi har flere alternativ­er, men det er dette vi primaert ønsker å gå for.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: MIRIS EIENDOM ?? NYE PLANER: Slik kan den nye versjonen av Floodegård­ent bli seende ut fra Reynoldspa­rken.
ILLUSTRASJ­ON: MIRIS EIENDOM NYE PLANER: Slik kan den nye versjonen av Floodegård­ent bli seende ut fra Reynoldspa­rken.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: MIRIS EIENDOM ?? SKAGERAK-NABO: Floodegård­en vil kunne få en etasje ekstra, men blir fortsatt lavere enn Skagerak-bygget.
ILLUSTRASJ­ON: MIRIS EIENDOM SKAGERAK-NABO: Floodegård­en vil kunne få en etasje ekstra, men blir fortsatt lavere enn Skagerak-bygget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway