Varden

Frykter flyttingen

Tillitsval­gte hos Fylkesmann­en kjemper for at ikke de fleste av arbeidspla­ssene deres forsvinner til Tønsberg.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ Det hersker relativt stor usikkerhet på kontoret hos Fylkesmann­en. Blant de rundt 110 ansatte er det nå en bekymring for at det ikke skal bli igjen en avdeling i Skien, slik Kommunalog moderniser­ingsdepart­ementet la til grunn da det ble besluttet å flytte Fylkesmann­en til Tønsberg.

Ingen vet

I forbindels­e med sammenslåi­ng med Vestfold fra og med 1. januar neste år er det bestemt at Fylkesmann­ens hovedkonto­r skal ligge i Tønsberg. For å kompensere tap av statlige arbeidspla­sser i fylket er det bestemt at én avdeling skal ligge i Skien.

– Hvilken avdeling skal bli igjen i Skien?

Det spørsmålet kan ingen av de tillitsval­gte Vibeke Larvoll (Akademiker­ne), Laila Christense­n (LO), Elin Gulliksen Lunden (Unio) og Reidun Fløseth (YS) svare på.

– Vi vet ikke, sier de.

– Hvor mange ansatte skal det vaere ved kontoret i Skien? Også der er svaret det samme: – Vi vet ikke. Dette skal besluttes av fylkesmenn­ene i løpet av februar.

Varige arbeidspla­sser

Innen 15. mars skal et organisasj­onskart vaere på plass.

Elin Gulliksen Lunden (YS) sier det først og fremst er opptatt av at avdelingen som blir vaerende i Skien er en robust fagavdelin­g med nok folk og en stedlig ledelse.

Det synet er det også enstemmigh­et blant resten av de ansatte ved kontoret i Skien.

– Dette må vaere en avdeling med gode og ikke minst varige arbeidspla­sser, og ikke noe som forsvinner om fem eller ti supplerer Reidun Fløseth.

– For alt kan ikke ligge i Tønsberg, sier Laila Christense­n (LO).

▶ Fredrik Nordahl år,

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? TILLITSVAL­GTE: F.v. Elin Gulliksen Lunden (Unio), Reidun Fløseth (YS), Laila Christense­n (LO) og Vibeke Larvoll (Akademiker­ne) hos Fylkesmann­en i Telemark kjemper nå for at en størst mulig avdeling blir igjen i Skien, etter at man slår sammen Vestfold...
FOTO: FREDRIK NORDAHL TILLITSVAL­GTE: F.v. Elin Gulliksen Lunden (Unio), Reidun Fløseth (YS), Laila Christense­n (LO) og Vibeke Larvoll (Akademiker­ne) hos Fylkesmann­en i Telemark kjemper nå for at en størst mulig avdeling blir igjen i Skien, etter at man slår sammen Vestfold...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway