Varden

Ku spiste ølboks - døde

Anita Høidalen fortviler etter at ei kvige på gården måtte avlives – mest sannsynlig etter at den unge kua hadde spist metall fra en ølboks.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ I et innlegg på Facebook gir Anita Høidalen uttrykk for sine følelser etter at kviga Sylvia måtte avlives på grunn av store smerter.

Mest sannsynlig fra ølboks

« I dag blei vi desverre nødt til å avlive Sylvia. Hun hadde store smerter og hjertet klarte ikkje meir. Det er trist at hun bare skulle få bli ett halvt år. Hun hadde fått i seg noe skarpt. Mest sannsynlig ein bit fra ølboks som har kommet med i foret», skriver Høidalen som er bonde og kommunepol­itiker for Senterpart­iet i Nome.

Facebook-innlegget ble lagt ut mandag. Tirsdag formiddag er innlegget delt 223 ganger. Anita Høidalen er ikke ukjent med å plukke metallboks­er fra jordene som tilhører gården Hanto.

Klar i sin oppfordrin­g

– Hvert år plukker jeg posevis med tomme ølbokser folk har hivd ut av vinduet fra bilen og ut på jordet/beitet langs vegen, skriver Høidalen som er klar i sitt budskap til folk som kaster metallboks­er ut av bilvinduet:

– Tenk deg om neste gang! Ikke la din latskap påføre dyra unødvendig lidelse, skriver hun.

Kviga Sylvia var av arten Tiroler Gråfe. Anita Høidalen er oppdretter av feet som selges som avlsdyr. Hun er glad for den store oppmerksom­heten saken har fått.

– Det er bra at folk engasjerer seg. En kan jo si at det er uomtenksom­t å hive ting ut av bilen. Men det er jo egentlig bare latskap, sier Høidalen i en kommentar til Varden. ▶ Andreas Soltvedt

 ??  ??
 ?? FOTO: SKJERMDUMP FACEBOOK ?? MÅTTE AVLIVES: Kviga Sylvia (t.v.) ble ikke mer enn et halvt år. Ungkua døde etter at hun fikk i seg noe skarpt - mest sannsynlig fra en ølboks.
FOTO: SKJERMDUMP FACEBOOK MÅTTE AVLIVES: Kviga Sylvia (t.v.) ble ikke mer enn et halvt år. Ungkua døde etter at hun fikk i seg noe skarpt - mest sannsynlig fra en ølboks.
 ?? FOTO: HALVOR ULVENES ?? ANITA HØIDALEN: Her avbildet ved en tidligere anledning hjemme på gården i Lunde.
FOTO: HALVOR ULVENES ANITA HØIDALEN: Her avbildet ved en tidligere anledning hjemme på gården i Lunde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway