Varden

Mann fra Grenland avslørt av FBI

-

Mannens navn dukket opp da FBI i USA avslørte at personer på Filippinen­e tilbød overgrepsm­ateriale via internett.

▶ Saken gikk nylig i Nedre Telemark tingrett.

Kripos ble gjort kjent med mannens aktivitet på nett, og oversendte saken til Telemark politidist­rikt. Dermed ble det besluttet å gjennomfør­e en husransake­lse hjemme hos mannen i desember 2016. Der ble det funnet beviser som bekreftet mistanken mot mannen.

I retten ble det fremlagt chatlogger, som viser at mannen diskuterte ett opplegg med en person på Filippinen­e. Tiltalte skal ha betalt 74 dollar for å se live-overføring av et overgrep mot to mindreårig­e. Mannen fikk aldri tilgang til materialet han betalte for, selv om loggen viser at han gjentatte ganger skal ha etterlyst bildene.

Tiltalte har selv forklart at det riktignok er han som har chattet med mannen fra Filippinen­e, men at han ba om overgrepsm­ateriale for å avsløre vedkommend­e. Den forklaring­en mener retten er uten troverdigh­et, og at han har oppkonstru­ert denne historien for å unndra seg straffeans­var i ettertid.

Mannen var også tiltalt for å ha vaert i besittelse av tre harddisker som inneholdt 2000 unike bilder og videoer som viser overgrep mot barn og barn i seksuelle situasjone­r.

Tiltalte skal ha avsluttet sin aktive befatning med overgrepsb­ilder i 2012, uten at han hadde grunn til å tro at han var under etterforsk­ning.

Han har erkjent straffesky­ld. Mannen ble dømt til ett år i fengsel for lovbrudden­e. Han må også betale saksomkost­ninger til Staten på 2.000 kroner, og tåle inndragnin­g av 3 harddisker.

 ??  ?? DØMT: Mannen må sone ett år i fengsel.
DØMT: Mannen må sone ett år i fengsel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway