Varden

Holdninger til økonomi i idrett?

-

toppnivå, til tross for at de går med store røde tall! Noe av det viktigste i alle idrettslag må jo vaere å skape en organisasj­on som også er profesjone­ll og kommuniser­er på alle plan, og skjønner at man ikke kan bruke mer enn man har, selv om man ønsker å oppnå store ting.

Skal man vaere et forbilde som klubb/idrettslag, må økonomisty­ring vaere en del av det hele. Husk også at alle valg har konsekvens­er, det innebaerer at har du ønsker om å bli ”stor”, må du gjøre det som trengs også når det gjelder økonomi. Klubber som ønsker å vaere profesjone­lle, kan ikke forvente og burde ikke få, hjelp hver gang den ikke løser sine oppgaver

Jeg håper at norsk idrett/ diverse forbund og lokale politikere snart premierer de som setter taering etter naering og har blå tall. Spør både små og store idrettslag om ikke de kunne tenkt seg et tilskudd på for eks. kr 500 000,- for å utvikle sin barne- og ungdomsidr­ett. Tenk hva det kunne gjort i forhold til et samfunnsøk­onomisk perspektiv.

Til slutt vil jeg si til alle idrettsled­ere i hele Norge som driver et idrettslag/klubb med blå tall, marker dere! Søk om tilskudd for drift og utvikling av klubben/idrettslag­et. Vis at gode holdninger/verdier til økonomi i norsk Idrett nytter og bør belønnes, ikke motsatt. Jeg håper i framtiden at mer av mine skattepeng­er går til dere!

Jeg håper at folkevalgt­e politikere ønsker å skape gode holdninger og verdier og tror på det.

Nå har jeg bannet mildt i kjerka, og står fullt og helt for det.

Espen Olsen

PS: Kanskje NIF burde ta opp en tidligere diskusjon om et proff forbund og et idrettsfor­bund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway